Λαχταριστή τυρόπιτα με κασέρι και φέτα που γίνεται στα γρήγορα


    Ζουμερή τυρόπιτα με κασέρι για όλη την οικογένεια με υπέροχο τραγανό φύλλο και εξαιρετική γεύση στη γέμιση που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί.Δείτε επίσης: Η απόλυτη συνταγή: Βλάχικη διπλωτή τυρό…


    Ζουμερή τυρόπιτα με κασέρι για όλη την οικογένεια με υπέροχο τραγανό φύλλο και εξαιρετική γεύση στη γέμιση που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί.

    Δείτε επίσης: Η απόλυτη συνταγή: Βλάχικη διπλωτή τυρόπιτα με 5 υλικά

    Υλικά

    • φύλλα κρούστας: 500 γρ. (10 φύλλα)
    • φέτα: 500 γρ.
    • κασέρι: 400 γρ.
    • γάλα: 500 ml
    • αυγά: 6
    • ελαιόλαδο: 1/3 φλιτζανιού
    • βούτυρο φρέσκο: 2/3 φλιτζανιού
    • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
    • αλάτι: όσο θέλετε

    τυρόπιτα κασέρι

    Εκτέλεση

    1. Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε τέσσερα φύλλα αλείφοντας καθένα με λάδι και βούτυρο. Τρίβετε στον τρίφτη το κασέρι και κομματιάζετε με πιρούνι τη φέτα. Ανακατεύετε τα δύο τυριά μαζί, πασπαλίζετε με το πιπέρι και χωρίζετε το μείγμα σε τρία μέρη.
    2. Ρίχνετε πάνω στα στρωμένα φύλλα το ένα μέρος του τυριού, βάζετε δύο φύλλα, πάλι τυρί, μετά άλλα δύο φύλλα, το υπόλοιπο τυρί και τέλος τα δύο τελευταία φύλλα αλειμμένα με λάδι και βούτυρο.
    3. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια με σχήμα τετραγώνου, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, λίγο αλάτι και το υπόλοιπο λάδι, τα ρίχνετε στην πίτα και τη βάζετε αμέσως στο φούρνο να ψηθεί για 50’ – 55’ στους 200 °C, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

    “Βλάχικη” τυρόπιτα με κεφίρ – Η πεντανόστιμη συνταγή που θα σας ξετρελάνει

    Κάσιου στα βλάχικα σημαίνει τυρί εξού και η ονομασία κασιόπιτα. Η πιο γνωστή ηπειρώτικη τυρόπιτα, πεντανόστιμη και πανεύκολη, για να τη φτιάξουν και οι πιο “ανίδεοι” από μαγειρική με απλά υλικά. Πανεύκολη τυρόπιτα είναι και αυτή εδώ, έτοιμη σε τρία λεπτά.

    • 2 φλιτζ. αλεύρι
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
    • 1 φλιτζ. κεφίρ ή ξινόγαλο
    • 2 αυγά
    • 1½ φλιτζ. φέτα τριμμένη
    • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. βούτυρο
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Αλοίφετε με βούτυρο το ταψί και μετά ρίχνετε σφηνάκια λάδι
    • Αναμειγνύετε τα υλικά (εκτός από το αυγό που θα βάλετε πάνω και το βούτυρο που θα βάλετε σε κομματάκια επίσης πάνω)
    • Τελευταίο βάζετε το τυρί θρυμματισμένο. Ρίχνετε το μείγμα που έχει γίνε χυλός στο ταψί και κομματάκια τυρί όπου λέιπει. Στη συνέχεια ρίχνετε τα κομμάτια βούτυρου και το αυγό χτυπημένο.
    • Το ψήνετε maximum 50′-1 ώρα ανάλογα και με το φούρνο και τη βγάζετε όταν αρχίζει να ξεροψήνεται γύρω-γύρω.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά