Τυροπιτάκια με πράσινες ελιές έτοιμα σε 20 λεπτά!


Βρήκαμε μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε τυροπιτάκια με πράσινες ελιές. Είναι μια πεντανόστιμη συνταγή, όπως και τα αφράτα τυροπιτάκια.1 συσκευασία ζύμη κουρού, 650 gr100 gr. ελιές πράσινες σε ροδέλ…


Βρήκαμε μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε τυροπιτάκια με πράσινες ελιές. Είναι μια πεντανόστιμη συνταγή, όπως και τα αφράτα τυροπιτάκια.

Υλικά

1 συσκευασία ζύμη κουρού, 650 gr
100 gr. ελιές πράσινες σε ροδέλες
300 gr. τυρί κρέμα
Ρίγανη φρέσκια ή ξερή
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρόκο αυγού
Παπαρουνόσπορος

συνταγή για τυροπιτάκια

Εκτέλεση

Αφήνουμε το φύλλο κουρού, μέσα στην συσκευασία του, εκτός ψυγείο για 2 ώρες ώστε να ξεπαγώσει σωστά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τις ελιές, το ελαιόλαδο και όση ρίγανη θέλουμε. Ανοίγουμε το ένα φύλλο κουρού, το απλώνουμε και ακουμπάμε 1 κουταλιά της σούπας από την γέμιση αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, περίπου 5-7 εκ. Σύνολο θα βγουν 16 τυροπιτάκια.

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, πιέζουμε με το δάχτυλό μας και κόβουμε με ροδέλα ή κουπ-πατ, κλείνουμε τα πιτάκια μας με πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.

Αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού, τον οποίο χτυπάμε ελαφρά με 1 κουταλιά της σούπας νερό και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 175ο C.

funkycook.gr

Πανεύκολα τυροπιτάκια στη στιγμή, χωρίς πλάστη!

Τα τυροπιτάκια είναι ένα λατρεμένο σνακ μικρών και μεγάλων, τι γίνεται όμως όταν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος; Αυτή η συνταγή θα σου λύσει τα χέρια!

Αν πάλι θες να εντυπωσιάσεις σε κάποιο τραπέζι που έχεις προγραμματίσει με κάτι πιο ιδιαίτερο σου έχουμε την ιδανική “ιδίαιτερη” τυρόπιτα με σύκο!

Το Athensmagazine. gr θέλει να σου κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη γι’αυτό έψαξε και βρήκε για σένα την πιο εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια που δεν θα χρειαστείς καν πλάστη!

Συστατικά:

700 γρ αλεύρι
150 ml νερό
150 ml γάλα
1 ξηρή μαγιά
2 αυγά
70 γρ βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα

Οδηγίες

Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε μπαλάκια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε μακρόστενα φύλλα με τα χέρια.
Τοποθετούμε σπασμένη Φέτα στην μέση και δίνουμε στενόμακρο σχήμα.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και με την βοήθεια ενός ψαλιδιού κόβουμε μύτες.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά