Οι πατάτες όταν είναι ψητές, είναι πραγματικά πολύ νόστιμες. Μάλιστα, μπορούν να απογειωθούν σε γεύση αν προσθέσεις και κάποια ακόμα υλικά, όπως αυγό, σύγκλινο και μαϊντανό.Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ το αφρικανικό κόλπο για να αποθεώσεις τα αυγά στη μαγειρική.Πηγή: olivemagazine.gr
Οι πατάτες όταν είναι ψητές, είναι πραγματικά πολύ νόστιμες. Μάλιστα, μπορούν να απογειωθούν σε γεύση αν προσθέσεις και κάποια ακόμα υλικά, όπως αυγό, σύγκλινο και μαϊντανό.
Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ το αφρικανικό κόλπο για να αποθεώσεις τα αυγά στη μαγειρική.
Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες μακρόστενες γύρω στα 350 γρ.
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 250 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
- 30 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. γραβιέρα Αργολίδας
- 4 βιολογικά αυγά
- αλάτι
Διαδικασία
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι από την πάνω μεριά τις πατάτες και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τις χαράζουμε στην πάνω μεριά.
- Σκάβουμε με ένα κουτάλι, ώστε να πάρουν σχήμα σαν μικρές βαρκούλες. Κρατάμε την ψίχα από τις πατάτες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σύγκλινο, το βούτυρο, τη γραβιέρα και το αλάτι. Γεμίζουμε προσεκτικά τις πατάτες, όχι μέχρι επάνω, ώστε να έχει χώρο για να καθίσει το αυγό και τις ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10΄.
- Σπάμε από ένα αυγό σε κάθε πατάτα. Πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα και ψήνουμε ξανά για περίπου 2΄με 3΄. Αποσύρουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: olivemagazine.gr
Δείτε και αυτά