Θέλετε να φτιάξετε τα αυθεντικά τηγανιτά κεφτεδάκια της γιαγιάς; Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την απόλυτη, εύκολη και γρήγορη συνταγή για αφράτους κεφτέδες. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε να …
Θέλετε να φτιάξετε τα αυθεντικά τηγανιτά κεφτεδάκια της γιαγιάς; Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την απόλυτη, εύκολη και γρήγορη συνταγή για αφράτους κεφτέδες. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε να τρώτε τηγανιτά, δείτε εδώ μια συνταγή για κεφτέδες στο φούρνο.
Υλικά συνταγής
- 800 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
- 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 αυγό φρέσκο
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/4 κουταλιά του γλυκού μπαχάρι
- 1/4 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ψωμί, ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και τ’ αφήνουμε να φουσκώσει.
- Μετά από λίγο, το στύβουμε καλά ανάμεσα στις παλάμες μας και το τρίβουμε με τα χέρια.
- Σ’ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το γάλα και τ’ ανακατεύουμε καλά.
- Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
- Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσουν, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄, ώστε να αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια να γίνουν τέλεια.
- Έπειτα παίρνουμε κιμά με τα χέρια μας και τον πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, μέσα στις παλάμες μας.
- Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, (βάζουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από κάθε πλευρά.
- Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Πεντανόστιμα νηστίσιμα κεφτεδάκια φάβας!
Βρισκόμαστε στις τελευταίες μέρες της νηστείας κι αν έχετε βαρεθεί τα κλασσικά νηστίσιμα πιάτα, το Athensmagazine.gr είναι εδώ για εσάς. Σήμερα, σας βρήκαμε την τέλεια συνταγή για λαχταριστά, νηστίσιμα κεφτεδάκια φάβας και είμαστε σίγουροι πως μόλις τα δοκιμάσετε θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά
- Φάβα 1 συσκευασία
- Κρεμμύδι 1
- Αλάτι κατά προτίμηση
- Πιπέρι κατά προτίμηση
- Μάραθος κατά προτίμηση
- Αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση
- Βράζουμε κανονικά την φάβα την σουρώνουμε και την βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και μετά το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τη φάβα.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον μάραθο και αλεύρι μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Μετά κάνω το μείγμα μπάλες σαν κεφτεδάκια τα πιέζω λίγο, αλευρώνω απ έξω και τηγανίζω.