Γέμιση γαλοπούλας: Η απόλυτη συνταγή από την Βέφα Αλεξιάδου!


    Η αείμνηστη τηλεμαγείρισσα, Βέφα Αλεξιάδου, μας έχει αφήσει… κληρονομιά γεμάτη από νόστιμες και παραδοσιακές συνταγές. Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η πρώτη τηλεμαγείρισσα έδινε χωρίς φειδώ τις πεντανόστιμες μαμαδίστικες συνταγές (και συμβουλές) της σε όλους ανεξαιρέτως μέσα από το πλατό της Ρούλας Κορομηλά, όμως, οι συνταγές της συνεχίζουν να κλέβουν την παράσταση, ιδιαίτερ…


    Η αείμνηστη τηλεμαγείρισσα, Βέφα Αλεξιάδου, μας έχει αφήσει… κληρονομιά γεμάτη από νόστιμες και παραδοσιακές συνταγές. Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η πρώτη τηλεμαγείρισσα έδινε χωρίς φειδώ τις πεντανόστιμες μαμαδίστικες συνταγές (και συμβουλές) της σε όλους ανεξαιρέτως μέσα από το πλατό της Ρούλας Κορομηλά, όμως, οι συνταγές της συνεχίζουν να κλέβουν την παράσταση, ιδιαίτερα στις γιορτές.

    Η γέμιση γαλοπούλας της Βέφας Αλεξιάδου είναι εξαιρετικά γευστική και συνδυάζει διάφορες υφές, από το ρύζι και τα κάστανα μέχρι τα κουκουνάρια και τις σταφίδες. Μπορείτε ακόμα να την απολαύσετε και σκέτη, τόσο υπέροχη είναι. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για δίπλες από τον Άκη Πετρετζίκη

    Ας δούμε πώς να την φτιάξετε

    Γέμιση γαλοπούλας: Η απόλυτη συνταγή από την Βέφα Αλεξιάδου!

    • 6 κουταλιές βούτυρο
    • τα εντόσθια της γαλοπούλας
    • 1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
    • 1/4 κιλού κιμά χοιρινό
    • 1/4 κούπας ρύζι Καρολίνα
    • 200 γρ. κάστανα βρασμένα ή ψημένα σε κομματάκια
    • 1/4 κούπας κουκουνάρια
    • 1/4 κούπας σταφίδες (προαιρετικά)
    • 2 κουταλιές κονιάκ (προαιρετικά)
    • 1 κούπα ζωμό κότας ή κρέατος

    Πλύνετε και κόψτε σε μικρά κομματάκια τα εντόσθια της γαλοπούλας.

    Σε μία κατσαρόλα, ρίξτε το βούτυρο και βάλτε το να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα εντόσθια, τον κιμά, το κρεμμύδι και σοτάρετε τα καλά.

    Ρίξτε το ρύζι, τα κάστανα, τα κουκουνάρια, το κονιάκ, αλάτι και πιπέρι.

    Τέλος, προσθέστε τον ζωμό κότας και ανακατέψτε. Αφήστε το να πάρει μία βράση.

    Κατεβάστε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Πάρτε όσο χρειάζεται και γεμίστε πρώτα το στήθος της γαλοπούλας.

    Γεμίστε με την υπόλοιπη γέμιση το άνοιγμα της κοιλιάς και ράψτε το. Μην παραγεμίσετε τη γαλοπούλα. Αφήστε λίγο χώρο, γιατί η γέμιση με το ψήσιμο θα φουσκώσει.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά