Μπατζίνα ή αλλιώς… τυρόπιτα: Η πιο νόστιμη συνταγή!


    Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή! Φτιάξτε μπατζίνα ή (τυρόπιτα) με λίγα υλικά και θα μας θυμηθείτε. Είναι το απόλυτο σνακ. Ωστόσο, εκτός από τη μπατζίνα, δείτε εδώ μια συνταγή για…


    Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή! Φτιάξτε μπατζίνα ή (τυρόπιτα) με λίγα υλικά και θα μας θυμηθείτε. Είναι το απόλυτο σνακ. Ωστόσο, εκτός από τη μπατζίνα, δείτε εδώ μια συνταγή για σουφλέ με ψωμί του τοστ.

    Παρακάτω, ο αγαπημένος Γιώργος Τσούλης μας δείχνει βήμα βήμα πως να φτιάξουμε την πιο εύκολη και πεντανόστιμη μπατζίνα. Τα βήματα είναι απλά και τα υλικά σχεδόν μηδαμινά.

    Τυρόπιτα ή μπατζίνα: Δείτε βήμα – βήμα τη συνταγή

    • 4 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα
    • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
    • 1 αυγό, medium
    • 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
    • 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
    • 150-200 ml νερό
    • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

    συνταγή για Μπατζίνα

    • Πλένουμε και έπειτα τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη από την πλευρά που έχει τις μεγάλες τρύπες και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
    • Έπειτα ρίχνουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
    • Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Θέλουμε το μείγμα να μοιάζει σαν κουρκούτι.
    • Στη συνέχεια ρίχνουμε, τη φέτα , το θυμάρι, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και καίμε για περίπου 8-10 λεπτά ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου 15*25εκ.
    • Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού αφού έχει κάψει και αδειάζουμε το μείγμα.
    • Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε για 60-70 λεπτά.
    • Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.

    Πηγή: giorgostsoulis.com


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά