Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή! Φτιάξτε μπατζίνα ή (τυρόπιτα) με λίγα υλικά και θα μας θυμηθείτε. Είναι το απόλυτο σνακ. Ωστόσο, εκτός από τη μπατζίνα, δείτε εδώ μια συνταγή για…
Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή! Φτιάξτε μπατζίνα ή (τυρόπιτα) με λίγα υλικά και θα μας θυμηθείτε. Είναι το απόλυτο σνακ. Ωστόσο, εκτός από τη μπατζίνα, δείτε εδώ μια συνταγή για σουφλέ με ψωμί του τοστ.
Παρακάτω, ο αγαπημένος Γιώργος Τσούλης μας δείχνει βήμα βήμα πως να φτιάξουμε την πιο εύκολη και πεντανόστιμη μπατζίνα. Τα βήματα είναι απλά και τα υλικά σχεδόν μηδαμινά.
Τυρόπιτα ή μπατζίνα: Δείτε βήμα – βήμα τη συνταγή
- 4 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 αυγό, medium
- 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 150-200 ml νερό
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πλένουμε και έπειτα τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη από την πλευρά που έχει τις μεγάλες τρύπες και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Έπειτα ρίχνουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Θέλουμε το μείγμα να μοιάζει σαν κουρκούτι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε, τη φέτα , το θυμάρι, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και καίμε για περίπου 8-10 λεπτά ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου 15*25εκ.
- Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού αφού έχει κάψει και αδειάζουμε το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε για 60-70 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Δείτε και αυτά