Εύκολη, αφράτη πίτα σαν σουφλέ με πατάτες και πιπεριές: Αυθεντική σμυρνέικη συνταγή για όλη την οικογένεια


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Σμυρνέικη πίτα: Σας αρέσουν πολύ οι πίτες που είναι φτιαγμένες με παραδοσιακή συνταγή; Πώς θα σας φαίνονταν να δοκιμάσετε να κάνετε μία αφράτη π…



    Σμυρνέικη πίτα: Σας αρέσουν πολύ οι πίτες που είναι φτιαγμένες με παραδοσιακή συνταγή; Πώς θα σας φαίνονταν να δοκιμάσετε να κάνετε μία αφράτη πίτα, με πιπεριές και πατάτες; Η συνταγή από τη συγκεκριμένη πίτα είναι από τη Σμύρνη και όσοι τη δοκιμάζουν, μένουν με ανοιχτό το στόμα. Αναλυτικότερα:


    Σμυρνέικη πίτα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

    Σμυρνέικη πίτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    – 2 μέτριες πατάτες
    – 1 πράσινη πιπεριά
    – 1 κόκκινη πιπεριά
    – 2 μεγάλες ντομάτες
    – 2 πράσινα κρεμμύδια
    – 4 αυγά
    – 300 γραμμάρια τυρί φέτα
    – 150 γραμμάρια κίτρινο χοντροτριμμένο τυρί
    – 1 ποτήρι ελαιόλαδο
    – 1 ποτήρι γάλα
    – 3,5 ποτήρια, κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    – 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    – Αλατι
    – Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



    Σμυρνέικη πίτα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    – Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
    – Λαδώνουμε καλά ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 26×28 εκ. και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
    – Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
    – Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
    – Προσθέτουμε στα αυγά τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τη φέτα, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε.
    – Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά το αλεύρι.
    – Λίγο λίγο προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ταυτόχρονα με ένα κουτάλι.
    – Ρίχνουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και το στρώνουμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού.
    – Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή να αποκτήσει η πίτα ένα χρυσαφένιο χρώμα.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά