Χοιρινό κοκκινιστό της γιαγιάς: Η συνταγή του 10λεπτου


    Αν ψάχνετε τι μα μαγειρέψετε μέσα στην ημέρα ή ακόμη και στο γιορτινό τραπέζι, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει χοιρινό κοκκινιστό, φτιαγμένο με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς. Η προετοιμασία του δεν χρειάζεται παραπάνω από δέκα λεπτά.Δείτε επίσης: Καροτόσουπα βελουτέ – Τα 4 μυστικά για να μη μείνουν σβόλοιΠηγή: argiro.gr


    Αν ψάχνετε τι μα μαγειρέψετε μέσα στην ημέρα ή ακόμη και στο γιορτινό τραπέζι, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει χοιρινό κοκκινιστό, φτιαγμένο με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς. Η προετοιμασία του δεν χρειάζεται παραπάνω από δέκα λεπτά.

    Πώς θα φτιάξετε το χοιρινό κοκκινιστό της γιαγιάς

    Υλικά

    • 10 χοιρινές μπριζόλες
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
    • 1 σκελ. σκόρδο
    • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
    • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
    • 1 φλ. ζωμός κρέατος ή κότας
    • 1 συσκ. ντοµατάκια κονκασέ (400 γραµµ.)
    • 1 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι φρεσκοτριµµένο

    Δείτε επίσης: Καροτόσουπα βελουτέ – Τα 4 μυστικά για να μη μείνουν σβόλοι

    Εκτελεση

    • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω.
    • Προσθέτουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να µαραθεί το κρεµµύδι.
    • Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας.
    • Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά του φαγητού στο μισό, περίπου 5΄.
    • Προσθέτουμε τα ντοµατάκια, το ζωμό και το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
    • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, µε σκεπασμένη την κατσαρόλα, περίπου 45΄ μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει καλά η σάλτσα.
    • Σερβίρουμε με ρύζι ή µε πουρέ.
    • Περιχύνουμε τον πουρέ µε σάλτσα, να ποτίσει καλά.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά