Ξεμαλλιασμένο γλυκό ψυγείου με κρέμα λεμόνι – Η πιο δροσερή συνταγή


    Ξεμαλλιασμένο γλυκό ψυγείου με κρέμα λεμόνι, μια άκρως δροσερή συνταγή για το καλοκαίρι. Μια εύκολη συνταγή που θα την λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι μόλις την φτιάξετε στο σπίτι γιατί εί…


    Ξεμαλλιασμένο γλυκό ψυγείου με κρέμα λεμόνι, μια άκρως δροσερή συνταγή για το καλοκαίρι. Μια εύκολη συνταγή που θα την λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι μόλις την φτιάξετε στο σπίτι γιατί είναι ελαφριά και πολύ νόστιμη.

    Ένας απίστευτος συνδυασμός καθαρών και δυνατών γεύσεων. Ένα δροσερό και αέρινο γλυκό που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει.

    Υλικά

    • καταιφι – 250 γρ.φυλλο
    • βουτυρο – 110 γρ. αγελαδος λιωμενο

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

    • ζαχαρη – 334 γρ.
    • νερο – 230 ml
    • βανιλια – 1 καψουλα
    • κανελα – 2 πρεζες σκονη

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

    • αβγα – 4
    • βουτυρο – 240 γρ.αγελαδος
    • λεμοναδα – 400 ml σπιτικη
    • ζαχαρη – 160 γρ.
    • κορν φλαουρ – 4 κ.γλυκου γεματα
    • κανελα – 3 πρεζες σκονη

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

    • κρεμα γαλακτος – 200 ml παγωμενη χτυπημενη σε σφιχτη σαντιγι η’ενα φακελο Γκαρνι ζαχαροπλαστικης με
    • 200 γρ.γαλα
    • κανελα – λιγη πασπαλισμενη
    • κοντιτα λεμονιου – προαιρετικα λιγη

    γλυκό ψυγείου κρέμα λεμόνι

    Επίσης, ακόμα ένα θεϊκό γλυκό είναι αυτό εδώ: “Μεθυσμένη” μηλόπιτα με ρούμι και κρυστάλλινη ζάχαρη

    Εκτέλεση

    • Ξανουμε με τα δαχτυλα μας πολυ καλα το φυλλο καταιφι να αφρατεψει και το τοποθεθετουμε σε ταψι Νο 32 επι 25
    • Περιχυνουμε επανω του το λιωμενο βουτυρο και με τα χερια μας το ανακατευουμε πολυ καλα να ποτιστει ολο το φυλλο.
    • Το στρωνουμε ομοιομορφα στο ταψακι και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδοκοκκινισει το φυλλο.
    • Οσο ψηνεται το καταιφι ετοιμαζουμε το σιροπι,βαζοντας ολα τα υλικα σε κατσαρολιτσα ανακατευουμε μεχρι
      να λιωσει η ζαχαρη και σταματαμε.Απο την ωρα του βρασμου κραταμε 3-4 λεπτα και το κατεβαζουμε απο την φωτια.
    • Σιροπιαζουμε ομοιομορφα το καταιφι μολις βγει απο το φουρνο και το αφηνουμε να τραβηξει το σιροπακι του.
    • Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε τα αυγα τα χτυπαμε με το συρμα,
    • και κατοπιν προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα για την κρεμα εκτος της κανελας.
    • Τα ανακατευουμε οσο μπορουμε να λιωσουν ελαφρα
    • και τοποθετουμε το κατσαρολακι στην εστια της φωτιας και ανακατευουμε
      συνεχως μεχρι να δουμε την κρεμα μας να πηζει.Δεν θα πηξει παρα πολυ οσο ειναι στην φωτια,αλλα οταν θα κρυωσει.
    • Αφου δουμε οτι η κρεμα μας ειναι ετοιμη τοτε ριχνουμε την κανελα ανακατευουμε και αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια της.
    • Παιρνουμε ατομικα μπολακια (εγω εβαλα μιας χρησης) και μοιραζουμε το σιροπιασμενο καταιφι στα μπολ για βαση.
    • Πανω απο το καταιφι μοιραζουμε την κρεμα λεμονι αφηνοντας περιθωριο για να βαλουμε την σαντιγι.
    • Με κορνε γαρνιρουμε το καθε μπολ με την σαντιγι,πασπαλιζουμε με ελαχιστη κανελα,και ψιλοκομμενη κοντιτα λεμονιου.
    • Παγωνουμε το γλυκο μας και απολαμβανουμε την δυνατη,δροσερη γευση του στον ουρανισκο μας.

    Δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα τυριού και υπέροχο άρωμα βανίλιας

    Δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα τυριού και υπέροχο άρωμα βανίλιας. Μια εύκολη συνταγή που θα την λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι μόλις την φτιάξετε στο σπίτι γιατί είναι ελαφριά και πολύ νόστιμη.

    Με απλά υλικά, φτιάχνετε ένα πανεύκολο και τρομερά δροσιστικό γλυκό για όλες τις εποχές . Την κρέμα μπορείτε να την εμπλουτίσετε ανάλογα την εποχή, το γούστο και την διάθεσή σας, πχ με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, ψίχα καρύδας ακόμα και με τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας.

    Για να αρωματίσετε την δροσιστική κρέμα μπορείτε εκτός από βανίλια να χρησιμοποιήσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Το πανεύκολο αυτό γλυκό μπορείτε να το φτιάξετε σε οικογενειακή συσκευασία ή να το σερβίρετε σε ατομικές μερίδες. Η διαδικασία συναρμολόγησης του γλυκού είναι ίδια είτε στην οικογενειακή είτε στην ατομική εκδοχή του

    Υλικά

    • μακρόστενη φόρμα
    • 200 γρ μπισκότα σαβαγιάρ (συσκευασία 2×100γρ)
    • 50 ml γάλα φρέσκο
    • 1 καπάκι Baileys ή άλλο λικέρ της επιλογής σας για άρωμα (προεραιτικά)

    Για την δροσερή κρέμα τυριού

    • 500 γρ κρέμα τυρί μασκαρπόνε (παγωμένο από το ψυγείο)
    • 1 μεταλλικό κουτί γάλα ζαχαρούχο απλό (γιατί δεν μου αρέσει το καραμελωμένο) παγωμένο από το ψυγείο
    • 100 γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο
    • 1/2 μικρό λεμόνι ή πορτοκάλι ανάλογα το γούστο, το ξύσμα
    • 2 βανιλίνες

    Για την διακόσμηση

    • Για τις ενδιάμεσες στρώσεις προεραιτικά και ανάλογα το γούστο σας
    • σιρόπι φράουλας ή μαρμελάδα της επιλογής σας ή
    • ξηρούς ή τρίμμα καρύδας ή φρούτα της αρεσκείας σας
    • Για την οικογενειακή συσκευασία θα χρειαστούμε μακρόστενη φόρμα με έλασμα ή
      ατομικά ποτηράκια (κατά προτίμηση διάφανα να φαίνονται οι στρώσεις)

    Εκτέλεση

    • Σε μια μακρόστενη φόρμα με έλασμα, τοποθετούμε ένα μεγάλο φύλλο μεμβράνης για να μην κολλήσει το γλυκό μας αφού παγώσει στα τοιχώματα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μασκαρπόνε, το ζαχαρούχο, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις βανίλιες. Χτυπάμε αρχικά σε σιγανή ταχύτητα και μετά αυξάνουμε σταδιακά μέχρι η κρέμα μας να σφίξει χωρίς ίχνος κόμπων από το μασκαρπόνε. Πρέπει να είναι βελούδινη
    • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα 50 ml φρέσκο γάλα, το λικέρ (εάν βάλουμε) και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι. Βουτάμε ελαφρώς και γρήγορα τα μπισκότα σαβαγιάρ μέσα στο μείγμα με το γάλα και το λικέρ και τα στρώνουμε με την επιφάνεια της ζάχαρης προς την βάση της φόρμας. Εάν χρειαστεί για τις γωνίες σπάμε κάποια κομμάτια για να τα προσαρμόσουμε.
    • Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και εάν χρησιμοποιήσουμε ατομικά ποτηράκια (βήμα 2 + βήμα 3 + βήμα 4)
    • Ρίχνουμε το 1/2 μείγμα της κρέμας και το “στρώνουμε” προσεκτικά και απαλά πάνω στα σαβαγιάρ. Σε αυτήν την φάση ρίχνουμε σιρόπι ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή μικρά κομματάκια φρούτων φρέσκα ή αποξηραμένα, είτε ξηρούς καρπούς ή σταγόνες σοκολάτας ή τρίμμα καρύδας ή τίποτα από όλα αυτά αφήνοντας την κρέμα απλή
    • Συνεχίζουμε άλλη μια στρώση μπισκότων πάνω από την κρέμα, βουτώντας τα πάντα πρώτα στο γάλα με το λικέρ. Τέλος σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και την “στρώνουμε” καλά πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να παγώσει καλά.
    • Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα ανάλογα υλικά της αρεσκείας μας. Καλή σας απόλαυση

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Αυτή είναι η πιο αφράτη σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Συνόδευσε με παγωτό

    Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή με λεμόνι και κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά