Αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί


    Μπιφτέκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί που θα σας ξετρελάνουν. Μια εύκολη συνταγή που θα τρέχουν τα σάλια σε μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα σ…

    ...ας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια τέλεια συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια με ρύζι και κάρυ. 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (κατά προτίμηση από κιλότο) 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα 3 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα...

    Μπιφτέκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί που θα σας ξετρελάνουν. Μια εύκολη συνταγή που θα τρέχουν τα σάλια σε μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια τέλεια συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια με ρύζι και κάρυ.

    • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (κατά προτίμηση από κιλότο)
    • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
    • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό
    • τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
    • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (η σκόνη – στα ράφια με τα άλευρα ή με τα είδη ζαχ/κής των σούπερ μάρκετ)
    • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

    Συνταγή για μπιφτέκια χωρίς ψωμί

    • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, το γιαούρτι, το μαϊντανό, τη ρίγανη και τη σόδα και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο.
    • Ζυμώνουμε σχολαστικά, ώστε να αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά και σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
    • Σ’ αυτό το διάστημα, το μείγμα θα αφρατέψει από το συνδυασμό σόδας και γιαουρτιού.
    • Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια. Α
    • ν τα ψήσουμε στο γκριλ, τα αλείφουμε με 1 – 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (συνολικά), τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για περίπου 12 – 13 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα μία φορά.
    • Το ζητούμενο είναι να μην τα παραψήσουμε, γιατί θα χάσουν τη χαρακτηριστική αφράτη και ζουμερή υφή τους.
    • Αν τα τηγανίσουμε, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να αποκτήσουν ρόδινη κρούστα.
    • Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια – δυο φορές, ώστε να ψηθούν και στο εσωτερικό τους, αλλά να μη στεγνώσουν.

    Συμβουλή: Η συνταγή αυτή προέρχεται από την ανατολική Θράκη και θεωρείται κλασική τοπική σπεσιαλιτέ. Το μυστικό της είναι η απουσία ψωμιού στη ζύμη του κιμά που τη θέση του παίρνει ο συνδυασμός γιαουρτιού – σόδας, που κάνει το μείγμα εξαιρετικά αφράτο και ζουμερό. Επομένως, τα μπιφτέκια αυτά δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο, για να μη χάσουν αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό τους!


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά