Για καλοφαγάδες: Τυρόπιτα χωρίς φύλλο, έτοιμη σε 10 λεπτά


    Πρόκειται για μια τυρόπιτα που εκτός από πεντανόστιμή είναι και πανεύκολη. Δεν χρειάζεται να πάτε στον φούρνο για να αγοράσετε το αγαπημένο σας σνακ, μπορείτε να φτιάξετε αυτή την τυρόπιτα χωρίς φύλλο μέσα σε 10 λέπτα με 2 κινήσεις.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τυρόπιτα “ζεματιστή” με φέτα και άλλα 5 υλικά έτοιμη σε λίγα λεπτάΒάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,Aνοίγετε μια τρύπα στη μέσηΣιγά-σιγ…


    Πρόκειται για μια τυρόπιτα που εκτός από πεντανόστιμή είναι και πανεύκολη. Δεν χρειάζεται να πάτε στον φούρνο για να αγοράσετε το αγαπημένο σας σνακ, μπορείτε να φτιάξετε αυτή την τυρόπιτα χωρίς φύλλο μέσα σε 10 λέπτα με 2 κινήσεις.

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τυρόπιτα “ζεματιστή” με φέτα και άλλα 5 υλικά έτοιμη σε λίγα λεπτά

    Υλικά συνταγής

    • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
    • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
    • 1 αβγό
    • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
    • 120 ml γάλα
    • πιπέρι
    • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

    Η εκτέλεση της συνταγής

    Για καλοφαγάδες: Τυρόπιτα χωρίς φύλλο, έτοιμη σε 10 λεπτά

    Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,

    Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση

    Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.

    Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.

    Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά

    Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά