Το αβοκάντο είναι ένα από τα υγιεινά λαχανικά που κυκλοφορούν στην αγορά. Έχει μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι σε πρωινά, σε brunch, σε smoothies, ακόμη και σε…
Το αβοκάντο είναι ένα από τα υγιεινά λαχανικά που κυκλοφορούν στην αγορά. Έχει μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι σε πρωινά, σε brunch, σε smoothies, ακόμη και σε γλυκά.
Οι σαλάτες βέβαια τις περισσότερες φορές έχουν την τιμητική τους, αφού το αβοκάντο πάντα έχει μια θέση σε αυτές. Αυτή τη φορά ανακαλύψαμε από το εξωτερικό κάτι καινούργιο, το οποίο είναι ιδανικό να το δοκιμάσεις αυτό το Σαββατόβραδο, εάν μείνεις σπίτι φυσικά.
Μπορείς να φτιάξεις vegan καρπάτσιο από αβοκάντο, το οποίο πραγματικά θα λατρέψεις.
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
1 αβοκάντο χωρίς τη φλούδα
1/3 φλιτζανιού ψημένο και κομμένο squash (είδος κολοκύθας)
10 κεράσια κομμένα στη μέση (εάν δεν βρεις λόγω εποχής δεν μας πειράζει)
ελαιόλαδο
2 κ.σ ψημένα και κομμένα καρύδια
φρέσκα φύλλα μέντας ή βασιλικό
Χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο (προφανώς δεν εννοούμε το μουσικό όργανο), κόψε το αβοκάντο σε πολύ λεπτές φέτες απευθείας στο πιάτο σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με αλάτι και μετά σκορπίζουμε από πάνω ψιλοκομμένο και ψημένο κολοκυθάκι.
Εάν βρήκες κεράσια ψιλόκοψε τα και ρίξε τα στο πιάτο. Ρίξε ελαιόλαδο και ολοκλήρωσε το πιάτο με ψημένους ξηρούς καρπούς. Για περισσότερη γεύση και -ομορφιά- γάρνιρε το πιάτο σου με φρέσκο βασιλικό ή φύλλα μέντας.
Δείτε και αυτά