Εύκολο γλυκό ψυγείου με κανέλα, γάλα και φρυγανιές


    Φτιάξε ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου που δεν θα σου πάρει καθόλου χρόνο στην παρασκευή του. Κύρια συστατικά είναι οι φρυγανιές η κανέλα, αλλά και το γάλα. Δείτε την συνταγή και μην χάνετε χρόνο γιατί πρ…

    ...όκειται να σας ξετρελάνει.Τα περισσότερα από αυτά τα συστατικά που χρειάζεται το συγκεκριμένο γλυκό τα έχουμε σχεδόν όλοι στο ψυγείο μας και στα ντουλάπια της κουζίνας μας, καθώς τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας. Πάμε να τα μάθουμε. ...

    Φτιάξε ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου που δεν θα σου πάρει καθόλου χρόνο στην παρασκευή του. Κύρια συστατικά είναι οι φρυγανιές η κανέλα, αλλά και το γάλα. Δείτε την συνταγή και μην χάνετε χρόνο γιατί πρόκειται να σας ξετρελάνει.

    Τα περισσότερα από αυτά τα συστατικά που χρειάζεται το συγκεκριμένο γλυκό τα έχουμε σχεδόν όλοι στο ψυγείο μας και στα ντουλάπια της κουζίνας μας, καθώς τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας. Πάμε να τα μάθουμε.

    Υλικά

    • 1 πακέτο φρυγανιές
    • Για την κρέμα
    • 1 κλωναράκι βανίλιας
    • 100 γρ. κορν φλάουρ
    • 100 γρ. ζάχαρη
    • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
    • 2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών
    • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος

    Για το σιρόπι

    • 200 γρ. νερό
    • 200 γρ. ζάχαρη
    • 1 ξυλάκι κανέλα

    Για τη διακόσμηση

    • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% – 36% λιπαρά, παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί
    • κανέλα σε σκόνη
    • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα στο φούρνο, στους 160° C για 15 λεπτά, και ψιλοτριμμένα

    Προετοιμασία 20΄ – 25 Αναμονή 3 ώρες και 30΄

    Διαδικασία Κρέμα:

    Σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι. Με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό του για να πάρουμε τα μικρά μαύρα αρωματικά σποράκια. Σε ένα μπολ ενώνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι από το γάλα, τα σποράκια της βανίλιας και τους κρόκους, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.

    Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τότε, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να κρυώσει η κρέμα.

    Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για 3 – 4 λεπτά.

    Συναρμολόγηση:

    Καλύπτουμε τον πυθμένα ενός μεγάλου πυρέξ με μία στρώση φρυγανιές και τις μουσκεύουμε με το μισό σιρόπι. Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση φρυγανιές και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει η κρέμα. Βγάζουμε το γλυκό και από πάνω στρώνουμε τη σαντιγί. Εναλλακτικά, σχηματίζουμε ροζέτες από σαντιγί, χρησιμοποιώντας κορνέ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει, πριν σερβίρουμε.

    Με κανέλα επίσης μπορείς να φτιάξεις απόλυτη συνταγή για Σαραγλί από την Πόλη της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που είναι μόνο για μερακλήδες. Βήμα – βήμα πώς να το φτιάξεις…

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Γρήγορο γλυκό ψυγείου με λευκή και μαύρη σοκολάτα

    Νηστίσιμο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά