Φτιάξτε εύκολη, γρήγορη και οικονομική τυρόπιτα. Πρόκειται για μια συνταγή με λίγα υλικά, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε θέλετε τυρόπιτα, δείτε εδώ συνταγή για μανιταρόπιτα….
Φτιάξτε εύκολη, γρήγορη και οικονομική τυρόπιτα. Πρόκειται για μια συνταγή με λίγα υλικά, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε θέλετε τυρόπιτα, δείτε εδώ συνταγή για μανιταρόπιτα.
Υλικά
- 10 φύλλα κρούστας
- 650 γρ φέτα
- 400 γρ γιαούρτι
- 200 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
- 150 μλ γάλα & 500 μλ γάλα για το τέλος
- 4 αυγά
- Λίγο πιπέρι και αν δεν είναι πολύ αλμυρή η φέτα, αλάτι
- 1 φλ ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων
- Σουσάμι(προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Αλείφουμε τ.ο ταψί του φούρνου με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα μας ένα – ένα, λαδώνοντας τα καλά
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φέτα, το γιαούρτι, το κίτρινο τυρί, τα 150 ml γάλα, το πιπέρι και προαιρετικά το αλάτι.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα των τυριών πάνω από τα φύλλα, στρώνουμε αλλά 2 λαδωμένα φύλλα ενδιάμεσα και έπειτα βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και κλείνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα 500 ml γάλα. Αφού χαράξουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την πίτα μας, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και βάζουμε την πίτα στο ψυγείο για 1 ώρα ή ώσπου να ρουφήξει το ζουμάκι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και αφού πασπαλίσουμε την πίτα μας με λίγο σουσάμι ψήνουμε για 1 ώρα.
Πηγή: cookpad.com
Εύκολη και γρήγορη ζύμη για τυρόπιτα και όχι μόνο
Φτιάξτε εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή ζύμη για τυρόπιτα και όχι μόνο. Πρόκειται για μια σούπερ συνταγή με λίγα μόνο υλικά.
Υλικά (5 μερίδες)
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σακουλάκι ξερή μαγιά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- Δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα χλιαρό νερό
- 2 κούπες περίπου Αλεύρι γ.ο.χ. ή μαλακό
- Φέτα
- Γαλοπούλα τοστ
- Τυρί τοστ
- 1 κρόκο αυγού για το ψήσιμο στον φούρνο
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, την μαγιά κ την ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο κ αφήνουμε για 10 λεπτά να αφρίσει.
- Μετά προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι λίγο λίγο και το αλάτι (προσέχουμε να μην ακουμπήσει το αλάτι με τη μαγιά απευθείας).
- Ζυμώνουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει μαλακό ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
- Χωρίζουμε σε 5 μέρη κ ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα με πολύ πολύ λίγο αλεύρι.
- Γεμίζουμε με ότι θέλουμε. Εγώ βάζω φέτα με δυόσμο ή γαλοπούλα κ τυρί του τοστ κ κλείνουμε σε μισοφέγγαρο σφραγίζοντας την άκρη με ένα πιρούνι.
- Ή αλείφουμε με αυγό κ βάζουμε αν θέλουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180° σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου να σιγουρευτείτε ότι έχουν ψηθεί κ από κάτω.
- Ή με λίγο νεράκι επάνω βάζουμε το σουσάμι κ τηγανίζουμε σε λίγο λάδι κ από της δύο πλευρές.
- Δεν τραβάει λάδι η ζύμη. Μπορεί να γίνει κ με ολικής άλεσης αλεύρι.
- Αν δεν έχετε πρόβλημα με τα λιπαρά θα ήταν τέλειες με πηχτή μπεσαμέλ τυριών κ γαλοπούλα ή ζαμπόν.
Πηγή: cookpad.com
Δείτε και αυτά