Άπιαστο παραδοσιακό σπετσοφάι σε 5 λεπτά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Μόνο 5 λεπτά θέλεις για να προετοιμάσεις το έδαφος και να βάλεις στο φούρνο το συγκεκριμένο σπετσοφάι! Μετά από 25 λεπτά θα έχει στα χέρια σου το πιο άπιαστο πιάτο! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξέρει…Δείτε…


    Μόνο 5 λεπτά θέλεις για να προετοιμάσεις το έδαφος και να βάλεις στο φούρνο το συγκεκριμένο σπετσοφάι! Μετά από 25 λεπτά θα έχει στα χέρια σου το πιο άπιαστο πιάτο! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξέρει…

    Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της συγκλονιστικής αυτής συνταγής!

    Υλικά Συνταγής

    • 2 χωριάτικα λουκάνικα (κομμένα σε χοντρές φέτες)
    • 2 κ.σ ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι σε φέτες
    • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
    • 2 πιπεριές κέρατο (σε φέτες)
    • 2 πιπεριές Φλωρίνης (σε κομμάτια)
    • 1/4 φλ. κρασί ή βαλσαμικό ξύδι
    • 2 ντομάτες τριμμένες (ή 2/3 συσκευασίας ντομάτες κονκασέ)
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 1 πρέζα ρίγανη

    Για το σερβίρισμα

    • τυρί
    • φρέσκο ψωμί

    Δες εδώ επίσης πως να φτιάξεις το πιο γρήγορο παστίτσιο ever!

    Εκτέλεση

    • Για το παραδοσιακό σπετσοφάι με πολύχρωμες πιπεριές, κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες διαγώνια.
    • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές κέρατο σε φέτες και τις πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια.
    • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄.
    • Βγάζουμε τα λουκάνικα σε μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.
    • Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄.
    • Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3΄.
    • Τέλος, ξαναβάζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
    • Προσθέτουμε τις τριμμένες ή ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να μείνει με το λάδι του.
    • Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε τη ρίγανη τελευταία στιγμή.

    Μυστικά για το παραδοσιακό σπετσοφάι

    • Το παραδοσιακό σπετσοφάι σερβίρεται με φρέσκο ψωμί και φέτα.
    • Είναι ένα απλό, νόστιμο και πικάντικο φαγητό που σηκώνει παραλλαγές. Δείτε εδώ μια παραλλαγή για παραδοσιακό πηλιορείτικο σπετσοφάι με γίγαντες.
    • Μπούκοβο, πάπρικα, πιπεριές χρωματιστές διάφορες, μπορείτε να προσθέσετε κατά βούληση.
    • Προτιμήστε χοντρά χωριάτικα λουκάνικα της περιοχής σας για καλύτερο αποτέλεσμα.

    Argiro.gr

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει πώς να φτιάξουμε κοτόπουλο με χυλοπίτες στον φούρνο!

    Κορυφαίο προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά