Γλυκιά “αποκάλυψη”: Μπισκοτογλυκό με κακάο, γκοφρέτα και μαύρη σοκολάτα σκέτο θαύμα


    Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι μία εναλλακτική πρόταση του τιραμισού με κάποιες προσθήκες που δημιουργούν ένα άκρως γευστικό αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου με ροδάκινα και μπισκότα.για την κρέμαγια το γλάσο
    Γλυκό ψυγείου με μαστίχα και λεμόνι, έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά και με πανεύκολα υλικά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για φραουλένιο γλυκό ψυγείου.Μερίδες: 6 – …


    Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι μία εναλλακτική πρόταση του τιραμισού με κάποιες προσθήκες που δημιουργούν ένα άκρως γευστικό αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου με ροδάκινα και μπισκότα.

    για την κρέμα

    • μασκαρπόνε – 400 g
    • ζάχαρη άχνη – 200 g
    • σαντιγί – 600 g
    • απόσταγμα βανίλιας – 5 ml
    • μπισκότα κακάο – 250 g
    • ρολά γκοφρέτες με κρέμα – 200 g

    για το γλάσο

    • μαύρη σοκολάτα – 160 g
    • λάδι – 30 ml

    Μυρωδάτο γλυκό ψυγείου: Δροσερή κρέμα μαστίχα-λεμόνι

    Γλυκό ψυγείου με μαστίχα και λεμόνι, έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά και με πανεύκολα υλικά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για φραουλένιο γλυκό ψυγείου.

    Υλικά

    Μερίδες: 6 – 8

    • 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα σε δάκρυα
    • 130 γρ. ζάχαρη + επιπλέον για τη μαστίχα
    • 1 κιλό γάλα
    • 2 αυγά
    • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι μεσαίου μεγέθους
    • 50 γρ. κορν φλάουρ

    Διαδικασία

    • Χτυπάμε τη μαστίχα στο γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
    • Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
    • Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά (λίγο πριν βράσει) και τότε προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
    • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    • Μοιράζουμε την κρέμα σε 6-8 μπολάκια.
    • Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε στο ψυγείο.

    Πηγή: gastronomos.gr

    «Κολασμένο» μπανόφι: Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου που φτιάξατε ποτέ

    Αυτό το γλυκό ψυγείου συνδυάζει μερικές από τις νοστιμότερες γεύσεις! Καραμέλα, μπανάνα και σοκολάτα! Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου μπανόφι που φτιάχνεται μόλις σε 5 λεπτά!

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Απόλυτα «κολασμένο»: Έκρηξη γεύσεων στο στόμα από τη συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα και εσπρέσο!

    Υλικά συνταγής για μπανόφι

    • 100 γρ. βούτυρο
    • 250 γρ. μπισκότα digestive
    • 175 γρ. βούτυρο
    • 75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
    • 400 γρ. γάλα συμπυκνωμένο
    • 4 μικρές μπανάνες
    • 250 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
    • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
    • 1 κ.σ. κακαο για το γαρνίρισμα

    Εκτέλεση συνταγής για μπανόφι

    «Κολασμένο» μπανόφι: Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου που φτιάξατε ποτέ

    1. Θρυμματίζετε με το μίξερ τα μπισκότα
    2. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε μέσα τα μπισκότα.
    3. Ανακατεύετε καλά για να μουσκέψουν τα μπισκότα.
    4. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
    5. Κατόπιν, σε μία φόρμα τάρτας ή μία φόρμα που έχετε, με αποσπώμενη βάση, στρώνετε το μείγμα και πιέζετε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
    6. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο.
    7. Σε μία κατσαρόλα, λιώνετε τα 175 γρ βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά.
    8. Όταν λιώσει, προσθέτετε το συμπυκνωμένο γάλα και αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2 λεπτά.
    9. Μόλις πάρει το χρυσαφί χρώμα της καραμέλας, το αποσύρετε από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει λίγο.
    10. Κόβετε σε φέτες τις μπανάνες και τις στρώνετε, σε όλη την επιφάνεια της βάσης μπισκότων.
    11. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να κρυώσει για 1,5 ώρα.
    12. Η κρέμα γάλακτος, που θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να είναι κρύα, γιατί έτσι, θα τη χτυπήσετε πιο εύκολα. Οπότε τη βγάζετε από το ψυγείο και την χτυπάτε με το μίξερ.
    13. Προς το τέλος, προσθέτετε 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (αν σας φαίνεται πολύ γλυκιά, βάζετε 1 κουτάλι), και αν θέλετε περισσότερο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στην αρχή και 1 βανίλια.
    14. Προσοχή, μόλις η σαντιγύ γίνει αφράτη, σταματάτε το χτύπημα.
    15. Τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
    16. Πριν σερβίρετε, τη στρώνετε στην τάρτα. Πασπαλίζετε με το κακάο.
    17. Μπορείτε να πασπαλίσετε αντί για κακάο, με τριμμένη σοκολάτα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά