Σε λίγες μέρες γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μία συνταγή που σίγουρα αντιπροσωπεύει τη μέρα αυτή.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ό,τι πρέπει για τον χειμώνα: Πεντανόστιμη φασολάδα κοκκινιστή και χυλωμένηΓια κάποιον λόγο, μεγαλώνοντας, μάθαμε πως το εθνικό μας πιάτο είναι η φασολάδα. Κι αυτό παρά το γεγονός πως η θρεπτική σούπα με αρωματικό σέλινο και καροτάκι…
Σε λίγες μέρες γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μία συνταγή που σίγουρα αντιπροσωπεύει τη μέρα αυτή.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ό,τι πρέπει για τον χειμώνα: Πεντανόστιμη φασολάδα κοκκινιστή και χυλωμένη
Για κάποιον λόγο, μεγαλώνοντας, μάθαμε πως το εθνικό μας πιάτο είναι η φασολάδα. Κι αυτό παρά το γεγονός πως η θρεπτική σούπα με αρωματικό σέλινο και καροτάκι δεν διαφημίζεται παραέξω όσο ο δημοφιλής μουσακάς και η χωριάτικη σαλάτα.
Η αλήθεια είναι πως η καλοκαιρινή, τουριστική Ελλάδα δύσκολα μπορεί να εντάξει ένα κάπως βαρύ και σίγουρα πολύ ζεστό πιάτο στις καλοκαιρινές της καμπάνιες.
Κι όμως, η φασολάδα παραμένει συνταγή από την καρδιά της ελληνικής παράδοσης, είναι βίγκαν (μιας και αυτός ο διαχωρισμός «τρεντάρει» πολύ) και πάνω από όλα είναι πολύ θρεπτική και υγιεινή.
Ανακαλύψαμε μια συνταγή στο διαδίκτυο που μας φάνηκε εντυπωσιακή όσο και ιδιαίτερα επιτυχημένη, αναφορικά με το ένα και μοναδικό ζητούμενο: να βράσουν τα φασόλια και να χυλώσει η φασολάδα.
Υλικά για φασολάδα
- 500 γρ. φασόλια
- 1.2 λίτρα νερό
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (1 κούπα) ψιλοκομμένα
- 3-4 καρότα σε φετούλες
- Κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
- 1 μικρή καuτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
- 250 ml ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα φασόλια κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρουν βράση, τα αφήνουμε να κοχλάσουν για 1-2 λεπτά και αδειάζουμε το νερό.
Αφού στραγγίσουμε τα φασόλια, ρίχνουμε το μετρημένο νερό στην κατσαρόλα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα, το σέλινο και την καuτερή πιπεριά, αν τη χρησιμοποιήσουμε, και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 με 2,5 ώρες τουλάχιστον σε χαμηλή φωτιά.
Δοκιμάστε και όταν δείτε ότι τα φασόλια κοντεύουν να βράσουν, ρίχνετε τον πελτέ το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήνετε να βράσουν ακόμη μισή ώρα και η φασολάδα είναι έτοιμη.
Καλή επιτυχία!
Δείτε και αυτά