Φτιάξτε (σήμερα κιόλας) ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με στρώσεις μπισκότου όρεο, cheesecake, κρέμας σοκολάτας και σαντιγί. Μια συνταγή για ένα πολύ απλό -στην παρασκευή του- και εύκολο γλυκό για όλες τις…
Φτιάξτε (σήμερα κιόλας) ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με στρώσεις μπισκότου όρεο, cheesecake, κρέμας σοκολάτας και σαντιγί. Μια συνταγή για ένα πολύ απλό -στην παρασκευή του- και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε ένα πιο δροσιστικό γλυκό, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή με κεράσια.
Υλικά
- 35 μπισκότα όρεο
- 150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 200 γρ. (1 πακέτο) μαλακό τυρί τύπου Philadelphia
- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 κρέμες γάλακτος των 200 γρ.
- 3 κρέμες στιγμής σοκολάτας
- ανάλογο γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για τις κρέμες
Εκτέλεση
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Λιώνετε τη μαργαρίνη και περιχύνετε με αυτή τα μπισκότα στο μπολ.
- Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψάψι [ή τσέρκι] μεγέθους 20×30 εκ. περίπου και το πιέζετε καλά στη βάση.
- Βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώνει η βάση μπισκότου.
- Με το μίξερ χειρός στη μεγάλη ταχύτητα, χτυπάτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές σούπας από τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει καλά.
- Χτυπήστε το 1 1/4 φλ. τσαγιού από τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και προσθέστε τη στο μείγμα τυριού.
- Ανακατέψτε σε μικρή ταχύτητα για 1′ απλά να ενσωματωθούν τα υλικά και μεταφέρετε το τελικό μείγμα πάνω από το μπισκότο. Το στρώνετε καλά και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώνει.
- Φτιάξτε τις κρέμες στιγμής με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέστε το μείγμα κρέμας σοκολάτας προσεκτικά ομοιόμορφα, με ένα κουτάλι, πάνω από το μείγμα cheesecake.
- Βάλτε πάλι στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Χτυπάτε την εναπομείνασα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και καλύπτετε το γλυκό σας. Απολαύστε το.
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα – Εύκολη και γρήγορη συνταγή
Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Πρόκειται για μια τούρτα καραμέλα που σίγουρα θα σας αρέσει, καθώς το ζαχαρούχο γάλα που έχει μέσα είναι τρομερό. Η εκτέλεση της συνταγής είναι εύκολη αλλά και γρήγορη. Σε περίπτωση όμως, που δε σας αρέσει η καραμέλα, δείτε εδώ ένα άλλο παγωμένο γλυκό.
Υλικά:
Για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. αλεύρι
- 2 κ.γ μπέικιν
- 1 βανίλια
- 30 γρ. κακάο
- Για το σιρόπι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 βανίλια
- χυμό 1/2 λεμονιού
Για την καραμέλα
- 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
- 1 φακελάκι κρέμα στιγμής καραμέλα(86γρ.)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. γάλα φρέσκο
- 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο (χρειαζόμαστε το μισό)
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τα παντεσπάνια
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει πριν με το μπέικιν και το κακάο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 24 εκ.,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 20 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το χωρίζουμε με ένα καλό μαχαίρι προσεκτικά σε 3 δίσκους.
- Εναλλακτικά μπορούμε να χωρίσουμε το μείγμα σε 3 ίδια ταψάκια, ώστε να μην χρειαστεί να κόψουμε το παντεσπάνι σε πάτους.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος, το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
- Προσθέτουμε 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο χτυπάμε λίγο ακόμα και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Συναρμολογούμε:
- Σε ένα τσέρκι βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.
- Βάζουμε από πάνω κρέμα ,ξανά παντεσπάνι,σιρόπι, κρέμα,και ξανά άλλη μια φορά το ίδιο. Το σιρόπι θα το πάρει όλο και η κρέμα φτάνει για να γεμίσει μέσα και να να καλυφθεί και εξωτερικά.
- Γαρνίρουμε με λιωμένη μερέντα και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
- Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο όλη νύχτα και αφαιρούμε το τσέρκι.