Χοιρινές μπριζόλες: 5 συνταγές για ζουμερές και πεντανόστιμες μπριζόλες που θα απογειώσουν τη γεύση τους


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Συνταγές για μπριζόλες: Έχετε μπριζόλες στο ψυγείο σας και δεν ξέρετε πώς να τις μαγειρέψετε; Μην ανησυχείτε καθόλου, διότι δεν υπάρχει σοβαρός …



    Συνταγές για μπριζόλες: Έχετε μπριζόλες στο ψυγείο σας και δεν ξέρετε πώς να τις μαγειρέψετε; Μην ανησυχείτε καθόλου, διότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να αγχώνεστε. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα από συνταγές για μπριζόλες, ώστε να επιλέξετε εκείνη που σας ταιριάζει. Αναλυτικότερα:


    Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής

    Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    – 5-6 μέτριες πατάτες
    – 2 πορτοκάλια
    – 2 μοσχολέμονα (lime)
    – 1 λεμόνι
    – 1 κουταλιά της σούπας μέλι
    – 1 κουταλιά μουστάρδα
    – 2-3 κλαράκια θυμάρι
    – 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
    – 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    – 2 κλωνάρια σέλερι σε κομματάκια
    – 150 ml ελαιόλαδο
    – Αλάτι
    – Πιπέρι
    – Λίγη ρίγανη

    Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    – Ανακατεύεις καλά τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα.
    – Στρώνεις τις μπριζόλες σε ένα σκεύος, ρίχνεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλερυ και τα περιλούζεις όλα μαζί με τη μαρινάδα.
    – Σκεπάζεις και τα αφήνεις στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
    – Όποτε το θυμηθείς μέσα στη μέρα, γύρισε τις μπριζόλες δυο τρεις φορές μέσα στη μαρινάδα.
    – Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς, κόβεις τις πατάτες σε κύβους, τις πλένεις, τις στραγγίζεις και τις στρώνεις σε ένα ταψί.
    – Βγάζεις τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις αφήνεις στην άκρη.
    – Πετάς τα κρεμμύδια από τη μαρινάδα και την προσθέτεις στις πατάτες, τις οποίες ψήνεις για 45 λεπτά.
    – Αλατοπιπερώνεις τις μπριζόλες και τις πασπαλίζεις με λίγη ρίγανη.
    – Ζεσταίνεις ένα τηγάνι, τις ροδοκοκκινίζεις και από τις δυο πλευρές και τις αφήνεις στην άκρη σκεπασμένες.
    – Αφού περάσουν 45 λεπτά βγάζεις το ταψί με τις πατάτες, δημιουργείς λίγο χώρο και βάζεις τις μπριζόλες.
    – Σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις τις μπριζόλες με τις πατάτες για άλλα 20 λεπτά.

    Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με μπύρα, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής

    Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    – 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα
    – 2 κούπες (500 ml ) μπύρα guinness (ή οποιαδήποτε άλλη μπύρα σου αρέσει)
    – 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι (κατά προτίμηση)
    – 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
    – 1 κούπα παγάκια
    – 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
    – 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
    – 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
    – 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
    – 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
    – 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
    – 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
    – 300 γραμμάρια μανιτάρια
    – 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη
    – 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    – 1/3 της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
    – 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
    – 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    – Αλάτι
    – Πιπέρι
    – 4 ολόκληρα καλαμπόκια βρασμένα για 10 λεπτά

    Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    – Σε ένα μεγάλο ταψί βάζεις όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτεις τις μπριζόλες.
    – Τις αφήνεις στο ψυγείο όλο το βράδυ και το πρωί τις γυρίζεις μέσα στη μαρινάδα.
    – Όταν έρθει η ώρα να τις ψήσεις, τις βγάζεις από τη μαρινάδα και τις σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας ταμποναριστά.
    – Ανακατεύεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το στεγνό μείγμα μπαχαρικών και τρίβεις με αυτό καλά τις μπριζόλες.
    – Βάζεις την γκριλιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει καλά, ψήνεις τις μπριζόλες πέντε λεπτά από κάθε πλευρά.
    – Τις αφήνεις στην άκρη σκεπασμένες για πέντε λεπτά για να ξεκουραστούν και να μαλακώσουν.
    – Για τα λαχανικά, ανακατεύεις μέσα σε ένα μπολ τις πιπεριές με τα μανιτάρια και 2 κουταλιές της σούπας λάδι.
    – Τα σοτάρεις σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
    – Τα ανακατεύεις με τα υπόλοιπα υλικά και τα κρατάς στην άκρη, μαζί με τα καλαμπόκια, τα οποία, αφού τα βράσεις, τα περνάς για λίγο από το grill για να πάρουν χρώμα.
    – Σερβίρεις τις μπριζόλες με τα λαχανικά,το καλαμπόκι και την ίδια μάρκα μπύρας που έβαλες στο μαρινάρισμα της μπριζόλας.


    Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα και μέλι, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής

    Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    – 4 μπριζόλες
    – 1 ποτήρι νερό
    – 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
    – 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
    – 1 κύβο λαχανικών
    – 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    – Αλάτι
    – Πιπέρι
    – Ρίγανη
    – 1/2 κρεμμύδι

    Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    – Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βράζεις το νερό με τη μουστάρδα, το λάδι και το μέλι, τον κύβο και λίγο αλάτι.
    – Σε ένα ταψί τοποθετείς τις μπριζόλες και τις πατάτες και στη συνέχεια ρίχνεις τη μισή σάλτσα που δημιούργησες στο ταψί.
    – Βάζεις όσο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη θέλεις και ψιλοκόβεις το κρεμμύδι πάνω στο ταψί.
    – Ψήνεις στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά και κάθε 15 λεπτά προσθέτεις από τη σάλτσα στις πατάτες και στις μπριζόλες.

    Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες με κρασί και μέλι, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής

    Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    – 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, 600-700γρ
    – 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    – 60ml ελαιόλαδο (1/4 φλιτζανιού)
    – 180ml λευκό κρασί (3/4 φλιτζάνι)
    – 60ml ξύδι μπαλσάμικο (1/4 φλιτζανιού)
    – 2 κ.γλ μέλι
    – 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
    – 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή 2 κ.σ. ξερή)
    – 1 πρέζα θυμάρι
    2-3 μέτριες πατάτες (περίπου 500gr) κομμένες σε μικρούς κύβους
    1 κ.σ. μαργαρίνη
    50ml γάλα
    Αλάτι και πιπέρι


    Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    – Ξεκινάς βάζοντας νερό να βράσει για τις πατάτες. Αλατίζεις λίγο το νερό και μόλις βράσει βάζεις τις πατάτες και τις αφήνεις να βράσουν.
    – Μόλις βράσουν τις αφαιρείς από το νερό και τις βάζεις σε βαθύ μπολ.
    – Τις λιώνεις με ένα πιρούνι πολύ καλά, προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις πολύ καλά.
    – Προσθέτεις το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
    – Ανακατεύεις και αφήνεις τον πουρέ στην άκρη κρατώντας τον ζεστό.
    – Βάζεις το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    – Μόλις ζεσταθεί, βάζεις τις μπριζόλες, μαγειρεύεις για 3-4 λεπτά και τις γυρνάς και από τις δύο πλευρές.
    – Ρίχνεις το σκόρδο, αφήνεις για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνεις το κρασί και το μπαλσάμικο.
    – Χαμηλώνεις τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέτεις το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα και ανακατεύεις καλά, γυρνώντας τις μπριζόλες ανά χρονικά διαστήματα.
    – Μαγειρεύεις για ακόμα 14-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσει καλά η σάλτσα.

    Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινά μπριζολάκια με πάστα πιπεριάς, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής

    Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    – 6 χοιρινά μπριζολάκια
    – 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα
    – Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
    – 2 ψητές κόκκινες πιπεριές
    – 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
    – 1/4 φλ. τσαγιού καβουρντισμένα αμύγδαλα
    – 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    – 2 κ.σ. ξίδι
    – 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
    – 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    – 1/2 κ.γλ. αλάτι
    – Λίγη φρυγανιά (προαιρετικά)

    Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    – Ξεφλουδίζεις και αφαιρείς τους σπόρους από τις ψητές πιπεριές.
    – Τις βάζεις στο μπλέντερ, προσθέτεις το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, το ξίδι, το μπούκοβο και αλάτι.
    – Τα χτυπάς μέχρι να γίνουν πάστα και προσθέτεις λίγο-λίγο το ελαιόλαδο.
    – Αν το μείγμα σου είναι πολύ αραιό, προσθέτεις λίγη τριμμένη φρυγανιά.
    – Η πάστα διατηρείται στο ψυγείο.
    – Ανάβεις τη φωτιά.
    – Βάζεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα σε μπολ, τα περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζεις με αλάτι.
    – Αλατοπιπερώνεις τα χοιρινά μπριζολάκια και τα ψήνεις στη σχάρα για πέντε λεπτά.
    – Τα αναποδογυρίζεις και βάζεις στη σχάρα και τα ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια.
    – Ψήνεις τα μπριζολάκια για 5΄- 6΄ επιπλέον για μέτριο ψήσιμο.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά