Δεν είναι λίγοι αυτοί που φτιάχνουν μπιφτέκια όμως με λάθος τρόπο. Αν δεν φτιαχτούν όπως πρέπει τα μπιφτέκια θα γίνουν στεγνά και όχι ζουμερά. Μάλιστα μπορεί να χαλάσει και η γεύση.Η προσθήκη αυγού στη σύνθεση του μπιφτεκιού που πολλοί οικιακοί μάγειρες κάνουν (όχι σεφ), απορρίφθηκε κατόπιν δοκιμής, απ’ τη πρώτη μπουκιά. Δεν προσθέτει απολύτως τίποτα εκτός από βαρύτερη γεύση και πιο πυκνή σύνθεση,…
Δεν είναι λίγοι αυτοί που φτιάχνουν μπιφτέκια όμως με λάθος τρόπο. Αν δεν φτιαχτούν όπως πρέπει τα μπιφτέκια θα γίνουν στεγνά και όχι ζουμερά. Μάλιστα μπορεί να χαλάσει και η γεύση.
Η προσθήκη αυγού στη σύνθεση του μπιφτεκιού που πολλοί οικιακοί μάγειρες κάνουν (όχι σεφ), απορρίφθηκε κατόπιν δοκιμής, απ’ τη πρώτη μπουκιά. Δεν προσθέτει απολύτως τίποτα εκτός από βαρύτερη γεύση και πιο πυκνή σύνθεση, πράγματα που δεν είναι ζητούμενα στο μπιφτέκι. Μάλιστα μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε ένα υλικό στην ζύμη του κιμά που λίγοι γνωρίζουν – δείτε εδώ.
Δεν είναι μπιφτέκια, είναι τέχνη: Η πιο απολαυστική και χορταστική συνταγή που δοκιμάσατε ποτέ έτοιμη σε 10′
Μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή για όλη την οικογένεια. Αν είστε από εκείνες τις μαμάδες που θέλετε να φτιάχνετε νόστιμες, υγιεινές και γρήγορες συνταγές στα παιδιά σας, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη εδώ τη συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών. Γίνονται σε λιγότερο από 35 λεπτά και θα μπορούσαμε να τα συμπεριλάβουμε στη λίστα με τα γρήγορα φαγάκια που δημοσιεύσαμε πριν μερικές μέρες. Με την ευκαιρία, δείτε πως να μην κολλούν τα μπιφτέκια στην σχάρα.
Σημειώστε τα υλικά και φτιάξτε τα σήμερα κιόλας. Είτε για κυρίως γεύμα, είτε για βραδινό ή γιατί όχι και για κολατσιό στο σχολείο.
Προετοιμασία: 10′
- 3 κ.τ.σ. τριμμένα κολοκυθάκια
- 3 κ.τ.σ. τριμμένο κουνουπίδι
- 3 κ.τ.σ. τριμμένη πορτοκαλί κολοκύθα
- 3 κ.τ.σ. τριμμένο μπρόκολο
- 3 κ.τ.σ. τριμμένο καρότο
- 3 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο σπανάκι
- 1 αβγό
- 1 μικρό ξερό κόκκινο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 3 κ.τ.σ. αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- μια πρέζα αλάτι και πιπέρι
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε ελαιόλαδο και αφήστε να ζεσταθεί καλά.
- Μετά με ένα κουτάλι βάλτε τις τηγανίτες, μπιφτέκια (πείτε τα όπως θέλετε) και ψήστε 3 λεπτά την κάθε πλευρά.
- Βγάλτε από το τηγάνι, τοποθετήστε σε ένα αντικολλητικό χαρτί και σερβίρετέ στην οικογένειά σας.
- Απολαύστε τα μπιφτέκια σας με τριμμένη φέτα ή βάλτε τα ανάμεσα σε δύο φρυγανισμένες φέτες ψωμί.
Το κόλπο του Βασίλη Καλλίδη: Τα ωραιότερα μπιφτέκια φούρνου με πατάτες – Το μυστικό υλικό
Ο Βασίλης Καλλίδης πριν καιρό είχε ετοιμάσει για το «Πρωινό» τα ωραιότερα μπιφτέκια φούρνου με πατάτες, αποκαλύπτοντας το κόλπο με το μυστικό υλικό. Με την ευκαιρία, δείτε το τρικ για το κρέας στο μπάρμπεκιου.
Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση.
Υλικά:
- 700 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ φρυγανιά
- 1 ντομάτα στον τρίφτη
- 1 πατάτα στον τρίφτη
- 1 κολοκύθι στον τρίφτη
- 5-6 κλαράκια ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1 αυγό
- αλάτι και πιπέρι
- 300 γρ φέτα για τη γέμιση
για τις πατάτες:
- 1,5 κιλό πατάτες χοντροκομμένες για φούρνο
- 1 κ.σ. τοματοπελτές
- 1 φακελάκι κρεμμυδόσουπα
- 1 φλ ελαιόλαδο
- λίγη ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τον κιμά νέα σε ένα μπολ με το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τα τριμμένα λαχανικά, τα μυρωδικά, το αυγό και το αλατοπίπερο. Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα κρατάμε δροσερά στο ψυγείο.
Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και στο κέντρο βάζουμε ένα κομμάτι φέτα. Αραδιάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και τις πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Προσθέτουμε τον πελτέ και τη κρεμμυδόσουπα και ανακατεύουμε καλά.
Αραδιάζουμε από πάνω τα μπιφτέκια. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και βάζουμε στο φαγητό ένα φλιτζάνι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 190 βαθμούς για μία ώρα και είκοσι λεπτά.
Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:
Δείτε και αυτά