Τυρόπιτα σε 20′: Συνταγή για την πιο γρήγορη πίτα μόνο με 5 υλικά


    Ψάχνετε για μια συνταγή, η οποία θα ικανοποιήσει τη… μικρή σας λιγούρα ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια διαφορετική εκδοχή της τυρόπιτας από το Μέτσοβο, που απαιτεί 5 μόνο υλικά για ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.Αν, όμως, προτιμάτε κάποια γλυκιά συνταγή, τότε θα σας προτείνουμε ένα εξαιρετικό γιαουρτογλυκό με βατόμουρα.Μια καταπληκτική συνταγή για εύκολη τυρόπιτα από τ…


    Ψάχνετε για μια συνταγή, η οποία θα ικανοποιήσει τη… μικρή σας λιγούρα ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια διαφορετική εκδοχή της τυρόπιτας από το Μέτσοβο, που απαιτεί 5 μόνο υλικά για ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

    Αν, όμως, προτιμάτε κάποια γλυκιά συνταγή, τότε θα σας προτείνουμε ένα εξαιρετικό γιαουρτογλυκό με βατόμουρα.

    Υλικά

    • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 250-300ml νερό (ανάλογα με το αλεύρι)
    • 250γρ. φέτα, θρυμματισμένη
    • ½ φλιτζάνι βούτυρο πρόβειο λιωμένο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή μίγμα τους μισό-μισό
    • 1 πρέζα αλάτι

    Τυρόπιτα σε 20': Συνταγή για την πιο γρήγορη πίτα μόνο με 5 υλικά

    Εκτέλεση

    • Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μικρή λεκάνη βάζετε το αλεύρι, σταδιακά προσθέτετε νερό και ζυμώνετε δυνατά με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη.
    • Απλώνετε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο ρηχό σκεύος για να πάρει το σχήμα του, φροντίζοντας το πάχος της να μην ξεπερνάει τα 2εκ.
    • Από πάνω σκορπίζετε τη φέτα να πάει παντού.
    • Ραντίζετε με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο ή το μίγμα τους.
    • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις.
    • Πιάνετε τη μία γωνία και τη φέρνετε στο κέντρο της ζύμης, δημιουργώντας ένα τρίγωνο με την κορυφή του στο κέντρο της ζύμης.
    • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες 3 γωνίες σχηματίζοντας ένα νέο τετράγωνο και φροντίζετε τελικά η ζύμη να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
    • Ζυμώνετε με δύναμη και απλώνετε ξανά τη ζύμη με τον ίδιο τρόπο όπως προηγουμένως στο τετράγωνο σκεύος, ραντίζοντας και πάλι με βούτυρο ή ελαιόλαδο.
    • Φέρνετε και πάλι τις γωνίες στο κέντρο, δημιουργώντας ένα νέο τετράγωνο και ραντίζετε με βούτυρο ή ελαιόλαδο ή μίγμα τους και ζυμώνετε.
    • Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία ακόμη δύο φορές (συνολικά 4 νέα τετράγωνα, 4 ζυμώματα, 4 λαδώματα).
    • Την τελευταία φορά, αφού δημιουργηθεί το νέο τετράγωνο, μεταφέρετε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένο ταψί, πιέζετε ελαφρά με τα δάχτυλα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του και ραντίζετε με βούτυρο ή ελαιόλαδο.
    • Ψήνετε στο φούρνο για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, να ψηθεί μέχρι το κέντρο και να γίνει τραγανή.

    Η πιο εύκολη τυρόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

    Μια καταπληκτική συνταγή για εύκολη τυρόπιτα από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία, οπότε φτιάχνεται πολύ γρήγορα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τυρόπιτα της τεμπέλας.

    Υλικά

    Για την εύκολη τυρόπιτα

    • 9 φύλλα κρούστας
    • 100 γρ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

    Για τη γέμιση

    • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
    • 150 γρ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά που λιώνουν
    • 250 γρ. τυρί φέτα
    • 2 μεγάλα αυγά
    • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Διαδικασία

    Η πιο εύκολη τυρόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

    Για τη γέμιση της τυρόπιτας

    Για την εύκολη τυρόπιτα φτιάχνουμε σε ένα μπολ τη γέμιση με τυρί κρέμα, τυριά και αυγό.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.

    Ρίχνουμε μέσα τα δυο αυγά κι ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.

    Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο.

    Θρυμματίζουμε την φέτα και την βάζουμε στην γέμιση.

    Χαράζουμε κατά μήκος επιφανειακά την τυρόπιτα.

    Έπειτα κόβουμε κάθετα σε 5 σημεία. Έτσι θα έχουμε 10 μερίδες.

    Αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο την επιφάνεια της τυρόπιτας και ραντίζουμε με λίγο νερό πεταχτά με τα δάχτυλα. Χαϊδεύουμε απαλά την επιφάνεια να βραχεί ολόγυρα το φύλλο.

    Ψήνουμε την εύκολη τυρόπιτα στους 180ºC σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

    Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου.

    Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει ολόγυρα και να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι. Το ψήσιμο ανάλογα τον φούρνο διαρκεί περίπου 50’.

    Αν ψήσετε σε αέρα υπολογίστε 10’ λιγότερο χρόνο ψησίματος, αρκεί πριν βγάλετε την τυρόπιτα να τσεκάρετε την βάση της αν έχει ψηθεί σωστά.

    Αφήνουμε να σταθεί για 10´ και μετά κόβουμε σε κομμάτια.

    Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

    Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά που λιώνουν.

    Ανακατεύουμε την γέμιση με ένα κουτάλι.

    Εύκολη τυρόπιτα στο ταψί
    Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί ρηχό για πίτα, 20×30 εκατ.

    Λαδώνουμε με λίγο από το συνολικό ελαιόλαδο το ταψί.

    Κάτω βάζουμε 5 φύλλα κρούστας σαν βάση της τυρόπιτας και καλύπτουμε με 4 φύλλα για να κλείσουμε την πίτα, ακολουθώντας την εξής διαδικασία.

    Στρώνουμε το 1ο φύλλο κατά μήκος ώστε να εξέχει ολόγυρα από το ταψί.

    Ραντίζουμε το δεύτερο φύλλο το διπλώνουμε και το στρώνουμε τσαλακωτά μέσα στο ταψί.

    Όμοια βάζουμε και το 3ο φύλλο διπλωμένο.

    Απλώνουμε το 4ο φύλλο ανοιχτό ώστε να εξέχει από το ταψί.

    Στρώνουμε το 5ο και τελευταίο φύλλο στην βάση, λαδωμένο και διπλωμένο.

    Αδειάζουμε όλη την γέμιση της τυρόπιτας με τα τυριά και τα αυγά πάνω στα φύλλα.

    Την απλώνουμε με κουτάλι να γίνει ισόπαχη.

    Σκεπάζουμε την τυρόπιτα με τρία διπλωμένα, λαδωμένα ενδιάμεσα, φύλλα.

    Γυρίζουμε όλα τα κάτω φύλλα που εξέχουν πάνω στην εύκολη τυρόπιτα. Έτσι σχηματίζεται άλλη μια στρώση φύλλου.

    Τέλος λαδώνουμε το 4ο και τελευταίο φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση.

    Το ακουμπάμε πάνω στην τυρόπιτα.

    Μπήγουμε όλες τις άκρες που εξέχουν γύρω γύρω προς τα κάτω. Ακριβώς όπως κάνουμε στο γαλακτομπούρεκο.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά