«Μπουκιά και συχώριο» είναι η συνταγή για αφράτα μπιφτέκια που μοιράστηκε ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο γνωστός μάγειρας αποκάλυψε μάλιστα και το μυστικό με τα πράσα που τα «απογειώνει». Με την ευκαιρία, δείτε εδώ 3 υλικά που αφρατεύουν τον κιμά και κάνουν τα μπιφτέκια ζουμεράΜουλιάζετε τις φέτες ψωμιού. Καθαρίζετε και τρίβετε τα κρεμμύδια Καθαρίζετε και κόβετε σε χονδρές φέτες τα πράσα. Καθαρίζετε τις πιπ…
«Μπουκιά και συχώριο» είναι η συνταγή για αφράτα μπιφτέκια που μοιράστηκε ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο γνωστός μάγειρας αποκάλυψε μάλιστα και το μυστικό με τα πράσα που τα «απογειώνει». Με την ευκαιρία, δείτε εδώ 3 υλικά που αφρατεύουν τον κιμά και κάνουν τα μπιφτέκια ζουμερά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 1 1.2 κιλό πράσα
- 2 κόκκινες πιπεριές
- Λάδι
- 2 λεμόνια
- Αλάτι, πιπέρι
Μουλιάζετε τις φέτες ψωμιού. Καθαρίζετε και τρίβετε τα κρεμμύδια Καθαρίζετε και κόβετε σε χονδρές φέτες τα πράσα. Καθαρίζετε τις πιπεριές βγάζετε τα σποράκια τους και τις χονδροκόβετε.
Σ ένα μπόλ βάζετε τον κιμά. Προσθέτετε το κρεμμύδι μία κουταλιά ελαιόλαδο και το καλά στυμμένο ψωμί ,αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε τον κιμά. Τον βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα.
Σε ένα τηγάνι βάζετε τα πράσα με λίγο νερό και τα αφήνετε να μαραθούν. Τα αποσύρετε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σ ένα ταψί.
Από πάνω βάζετε τις πιπεριές, 1 φλιτζ καφέ λάδι ,τον χυμό από 2 λεμόνια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε όλα τα υλικά.
Πλάθετε με τον κιμά, μπιφτέκια και τα τοποθετείτε πάνω στα πράσα και τις πιπεριές,
Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
Δείτε και αυτά