Συνταγή για κανταΐφι: Ο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε γρήγορα το πιο νόστιμο σπιτικό γλυκό


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Κανταΐφι: Θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό γλυκό για όλη την οικογένεια και για τους επισκέπτες σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγ…



    Κανταΐφι: Θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό γλυκό για όλη την οικογένεια και για τους επισκέπτες σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες από τη συνταγή που βρίσκονται παρακάτω και οι οποίες θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα τέλειο γλυκό. Αναλυτικότερα:


    Κανταΐφι: Υλικά συνταγής

    Γενικά:
    – 1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα
    – 1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
    – 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα και γαρίφαλα
    – 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
    – 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
    – 3 κουταλιές κονιάκ
    – 1/2 κιλό κανταϊφι
    – 2 φλιτζάνια βούτυρο

    Για το σιρόπι από το κανταΐφι:
    – 4 φλιτζάνια ζάχαρη
    – 2 κούπες νερό
    – 1-2 ξυλάκια κανέλας ή λίγο ξύσμα λεμονιού


    * Προσοχή: Τα παραπάνω υλικά αφορούν τριάντα έως τριάντα πέντε κομμάτια.


    Εκτέλεση συνταγής

    – Ανακατεύετε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το ξύσμα, τα κανελογαρίφαλα και τη ζάχαρη και τα ραντίζετε με το κονιάκ.
    – Ξάνετε και το χωρίζετε σε 35 μέρη έτσι ώστε να σχηματίζονται μακρόστενες λωρίδες.
    – Διατηρείτε σκεπάσμενο το κανταΐφι με υγρή πετσέτα για να μην ξεραίνεται.
    – Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας μια κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και τυλίγετε όσο πιο απαλά μπορείτε σε ρολό.
    – Μην τα σφίγετε γιατί δε θα γίνουν αφράτα.
    – Τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά με το άλλο.
    – Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τα ρολά με ένα κουτάλι.
    – Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα κομμάτια από το κανταΐφι στους 175 βαθμούς Κελσίου για 30’.
    – Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κανταΐφι για άλλα 30’, ώσπου να ροδίσουν καλά.
    – Βράζετε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 5′ και περιχύνετε το κανταΐφι, μόλις βγει από το φούρνο.
    – Το αφήνετε αρκετές ώρες, να πιει όλο το σιρόπι και το βγάζετε σε πιατέλα.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά