Μια συνταγή για μια ομελέτα-τυρόπιτα φούρνου, με ζαμπόν και τυρί που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τυρόπιτα εύκολη και πολύ οικονομική.
Μια συνταγή για μια ομελέτα-τυρόπιτα φούρνου, με ζαμπόν και τυρί που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τυρόπιτα εύκολη και πολύ οικονομική.
- 25 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού [180 γρ.] τριμμένο τυρί [της αρεσκείας σας, φέτα ή γκούντα ή τσένταρ ή γραβιέρα]
- 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι [50 γρ.] που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/2 φλ. τσαγιού [375 ml] γάλα
- 4 αβγά
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και βουτυρώστε μια ταρτιέρα ή ταψάκι 25 εκ. περίπου.
- Σε ένα μπολ βάζετε, το ζαμπόν, το κρεμμύδι, το τυρί, το αλεύρι, το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Τα μεταφέρετε στη βουτυρωμένη ταρτιέρα και τα απλώνετε ισομερώς.
- Στο μπόλ χτυπάτε καλά τα αβγά, προσθέτετε το γάλα, ανακατεύετε και περιχύνετε το μείγμα αλευριού της ταρτιέρας φροντίζοντας να πάει παντού.
- Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40′ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστό ή και κρύο.