To φύλλο κανταΐφι δεν είναι μόνο για γλυκό αλλά και για αλμυρό. Μπορούμε λοιπόν να το χρησιμοποιήσουμε και στην κολοκυθόπιτα. Είναι μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Δείτε επίσης: Ζουμερή τυρόπιτα με γιαούρτι, κρεμμύδι και πατάτα – Μια παραλλαγή της κλασικής συνταγήςΨήνουμε στους 180°C στον αέρα για 45′ να ροδίσει καλά το κανταΐφι.Δείτε επίσης στο Υouweekly.g…
To φύλλο κανταΐφι δεν είναι μόνο για γλυκό αλλά και για αλμυρό. Μπορούμε λοιπόν να το χρησιμοποιήσουμε και στην κολοκυθόπιτα. Είναι μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Πως να φτιάξεις την κολοκυθόπιτα με φύλλο κανταΐφι
Υλικά
- 1 συσκ. φύλλο κανταΐφι
- 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 kg κολοκύθια
- 2 καρότα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 φωλιές φιδέ
- 1/2 ματσ. μαϊντανό
- 1/2 ματσ. άνηθο
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 συσκ. τυρί κρέμα
- 400 γρ. φέτα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε επίσης: Ζουμερή τυρόπιτα με γιαούρτι, κρεμμύδι και πατάτα – Μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής
Ετοιμασία
- Πλένουμε πρώτα τα κολοκύθια.
- Μετά τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
- Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και αλατίζουμε.
- Τα αφήνουμε να σταθούν και τα στύβουμε καλά.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να πιούν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε καρότο τριμμένο και μυρωδικά ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε τα τυριά και τα χτυπημένα αυγά.
- Σπάμε τον φιδέ στη γέμιση και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε το κανταΐφι με βουτυρωμένα δάχτυλα.
- Στρώνουμε το μισό σε λαδωμένο ταψί και καλύπτουμε με την γέμιση.
- Τέλος στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι.
Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 45′ να ροδίσει καλά το κανταΐφι.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Τραβηχτές Μάνης με 3 μόνο υλικά σε χρόνο dt – Τρελαίνουν μικρούς και μεγάλους
Την λες και τεμπελόπιτα: Εύκολη και γρήγορη αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε χρόνο dt
Δείτε και αυτά