Τηγανιά κοτόπουλο με σκόρδο, μέλι και μουστάρδα


    Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο με μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπουκίτσες κοτόπουλου παναρισμένες με παρμεζάνα έτοιμες σε 10′.


    Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο με μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπουκίτσες κοτόπουλου παναρισμένες με παρμεζάνα έτοιμες σε 10′.

    • 3 στήθη κοτόπουλου
    • 2 σκ. σκόρδο
    • 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
    • 2 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
    • 1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
    • 70 ml λευκό κρασί
    • 1 κ.τ.σ αλεύρι
    • 3 κ.τ.σ μουστάρδα
    • 2 κ.τ.σ μέλι
    • 2 λεμονιά (το χυμό τους)
    • 1 κ.τ.γ κουρκουμά
    • Αλάτι και πιπέρι
    • 1 κ.τ.σ σουσάμι καβουρδισμένο
    • 1 κ.τ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

    Τηγανιά κοτόπουλο με σκόρδο, μέλι και μουστάρδα

    • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές ή Ζουλιέν.
    • Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
    • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, όταν η θερμοκρασία ανεβεί προσθέτουμε το κοτόπουλο.
    • Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
    • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τον κουρκουμά.
    • Σβήνουμε με το κρασί και ενσωματώνουμε και τον κύβο κοτόπουλου με το ζεστό νερό.
    • Αφήνουμε για 5 λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο και να τραβήξει τα υγρά του.
    • Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό από τα λεμόνια.
    • Τα ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    • Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε, αν θέλει προσθέτουμε λίγο αλάτι.
    • Το σερβίρουμε σε τηγανάκι, πασπαλισμένο με καβουρδισμένο σουσάμι και λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά