Μετά τα πιο εύκολα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού, βρήκαμε μια υπέροχη συνταγή για να μαγειρέψεις τυροπιτάκια με μοτσαρέλα και παρμεζάνα που θα φτιάξεις στο… μπλέντερ. Είναι πολύ νόστιμα και γίνοντα…
Μετά τα πιο εύκολα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού, βρήκαμε μια υπέροχη συνταγή για να μαγειρέψεις τυροπιτάκια με μοτσαρέλα και παρμεζάνα που θα φτιάξεις στο… μπλέντερ. Είναι πολύ νόστιμα και γίνονται σχετικά εύκολα αρκεί να υπάρχει όρεξη!
Η ζύμη, προετοιμάζεται στο μπλέντερ και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Επιπλέον, πέρα από την υπέροχη γεύση και την ευκολία της συνταγής, υπάρχει και η δυνατότητα αποθήκευσης τους για έως 3 μήνες. Αν σας αρέσουν περισσότερο αλμυρά ή γλυκά, μπορείτε να τα διαμορφώσετε με βάση τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε αν θέλετε να αλλάξετε την αναλογία των τυριών, προκειμένου να τα κάνετε περισσότερο αλμυρά ή γλυκά. Με αυτές τις αναλογίες, βγαίνουν 10 μεγάλα τυροπιτάκια.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε
- 1/4 φλυτζανιού λάδι (60ml)
- 1/2 φλυτζανιού γάλα (120ml)
- 4 φέτες τυρί μοτσαρέλα
- 1/2 φλυτζανιού παρμεζάνα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλυτζάνι αλεύρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάλτε τα πάντα μέσα στο μπλέντερ και αρχίστε το ανακάτεμα.
- Λαδώστε μια φόρμα για cupcake και γεμίστε περίπου έως τα 2/3 κάθε θήκης.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (υπολογίστε περίπου 25 λεπτά).
- Μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη, μέχρι και 3 μήνες.
Πηγή: enimerotiko.gr
Υπέροχα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη
Φτιάξτε λαχταριστά τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που θέλετε μια διαφορετική συνταγή, δείτε εδώ την τυρόπιτα των… φτωχών.
Υλικά συνταγής
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη λιωμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
- 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Για τη γέμιση:
- 300 γρ. φέτα (ή 200 γρ. φέτα & 100 γρ. ανθότυρο)
- 2 αυγά
- πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο και τη μαργαρίνη και χτυπήστε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψουν. Προσθέστε το γιαούρτι και χτυπήστε για να ενσωματωθεί με το βούτυρο. Προσθέστε το μπέϊκιν, τη σόδα και το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να έχετε μια αφράτη, εύπλαστη ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια ρίξτε λίγο αλεύρι ακόμα.
Για τη γέμιση: Σε μπολ χτυπήστε τα δύο αυγά και προσθέστε τη φέτα θρυμματισμένη με πιρούνι ή με τα χέρια. Πασπαλίστε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) και ανακατέψτε για να ενσωματωθούν.
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και κόψτε με κουπ πάτ ή ένα ποτήρι σε κυκλικά σχήματα. Βάλτε από 1 κουταλιά γέμιση και διπλώστε στα δύο. Πατήστε τις άκρες με το χέρι με τις μύτες ενός πιρουνιού για να κολλήσουν.
Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια στο ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήστε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε και αυτά