Βουτάει τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο, προσθέτει αλάτι, πιπέρι και τα βάζει στο φούρνο – Το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο


    Λατρεύετε τα κρεμμύδια και ψάχνετε συνεχώς νέες συνταγές; Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια λαχταριστή, εύκολη και γρήγορη συνταγή με κρεμμύδια, την οποία και θα λατρέψετε. Αν ανησυχείτε …


    Λατρεύετε τα κρεμμύδια και ψάχνετε συνεχώς νέες συνταγές; Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια λαχταριστή, εύκολη και γρήγορη συνταγή με κρεμμύδια, την οποία και θα λατρέψετε. Αν ανησυχείτε ότι θα μυρίζει η αναπνοή σας μετά, κάνετε λάθος, καθώς είναι σαν να μην τρώτε κρεμμύδια…

    Συγκεκριμένα, επειδή τα κρεμμύδια μαγειρεύονται, αποκτούν μια αρκετά γλυκιά γεύση και έτσι αποφεύγετε την κακοσμία του στόματος. Οπότε μπορείτε να τα απολαύσετε άφοβο σαν συνοδευτικό με τα κρέατα σας.

    Το μόνο που χρειάζεστε είναι ξερά κρεμμύδια στα οποία θα κάνετε μόνο λίγες τομές στο πάνω μέρος. Μόλις τελειώσετε με τις τομές, ρίξτε από πάνω ελαιόλαδο, βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και βάλτε τα στο φούρνο για 20 λεπτά. Βγάλτε τα και απολαύστε τα. Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε κάτι άλλο, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα με καραμελωμένα κρεμμύδια.

    Γέμισε ένα κρεμμύδι με κιμά το τύλιξε με αλουμινόχαρτο και το έβαλε στο φούρνο – Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

    Μια ακόμη μοναδική συνταγή βρήκε το Athensmagazine.gr για εσάς με βασικό συστατικό τον κιμά και το κρεμμύδι. Αυτές οι “βόμβες κρεμμυδιού” όπως τις αποκαλεί ο σεφ που τις φτιάχνει είναι αυτές που θα κάνουν τα σάλια σας να τρέξουν. Κι επειδή ξέρουμε πως αγαπάτε τις συνταγές με κιμά δείτε εδώ τι θα συμβεί αν γεμίσετε μια κούπα με κιμά και τον περιχύσετε με γάλα και κέτσαπ.

    Υλικά

    • Μισό κιλό κιμά
    • 1 αβγό
    • 2 κρεμμύδια
    • Τυρί σε στικ
    • 1 κ.σ. σάλτσα
    • 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
    • 1 κ.σ. παρμεζάνα
    • 1 κ.σ. αλάτι
    • Πιπέρι

    Οδηγίες

    • 1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200.
    • 2. Κόψτε τις άκρες από τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια, κόψτε τα στην μέση και βγάλτε τα δύο μισά από το εξωτερικό στρώμα. Αν έχετε εμπειρία στην μαγειρική, μπορείτε να αφαιρέσετε κατευθείαν το κέντρο.
    • 3. Βγάλτε στρώμα στρώμα όλα τα στρώματα του κρεμμυδιού.
    • 4. Ρίξτε το αβγό σε ένα μπολ και χτυπήστε το. Κόψτε το υπόλοιπο του κρεμμυδιού και ρίξτε το στον κιμά. Στύψτε λίγο από τα υγρά του κρεμμυδιού μέσα στο κρέας.
    • 5. Προσθέστε όλα τα στερεά υλικά και την σάλτσα στον κιμά, μαζί με το αβγό. Ανακατέψτε τα με το χέρι.
    • 6. Ξεκινήστε να γεμίζετε τις “βόμβες” σας με το μίγμα από κιμά. Βάλτε ένα κομμάτι τυρί μαζί με τον κιμά σε κάθε “βόμβα”.
    • 7. Τυλίξτε τις “βόμβες” με αλουμινόχαρτο. Αν πρόκειται να τις ψήσετε σε ψησταριά, βάλτε διπλή στρώση αλουμινόχαρτου.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά