Λαχταριστά τυρόπιτακια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού και γέμιση από φέτα και ανθότυρο


Λαχταριστά τυρόπιτακια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού και γέμιση από φέτα και ανθότυρο. Μια συνταγή για σπιτικά τυρόπιτάκια που καθώς ψήνονται, σου σπάνε τη μύτη. Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή ακόμα και…


Λαχταριστά τυρόπιτακια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού και γέμιση από φέτα και ανθότυρο. Μια συνταγή για σπιτικά τυρόπιτάκια που καθώς ψήνονται, σου σπάνε τη μύτη. Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή ακόμα και αν είστε αρχάρια στην κουζίνα. Αν όμως, θέλετε να φτιάξετε μία ακόμα πιο εύκολη συνταγή, δείτε εδώ τα τυροπιτάκια παραλίας.

Υλικά:

  • Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 500 γρ
  • Γιαουρτι 1 κεσεδάκι στραγγιστό
  • Καλαμποκέλαιο 1 κεσεδάκι άδειο από το γιαούρτι
  • Αλατι λίγο

Για την γέμιση:

  • Φέτα 300γρ
  • Ανθοτυρο 100γρ
  • Αυγα 1
  • Γιαουρτι 2 κ.σ.
  • Αυγα 1 για την επάλειψη

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά και όλα μαζί τα ζυμώνουμε.
  2. Γεμίζουμε με το μείγμα από τα τυριά και το γιαούρτι.
  3. Τα αλείφουμε με το αυγό.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω τα τυροπιτάκια μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: be2news.gr

Αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια με γιαούρτι

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα, αλλά και εύκολα τυροπιτάκια που μπορείτε να απολαμβάνετε όλες τις ώρες της ημέρας. Πρόκειται για μια γρήγορη και οικονομική συνταγή που θα σας “ξετρελάνει”. Σε περίπτωση που δε θέλετε τυροπιτάκια, δείτε εδώ συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι.

Υλικά

  • 900 περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
  • 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο χλιαρό
  • 1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
  • 3 κουταλάκια γλυκού αλάτι
  • 5 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη

Γέμιση

  • 800 γρ. τυρί
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό και μέσα σε αυτά διαλύετε τα φακελάκια της μαγιάς, μαζί με τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύετε καλά και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνετε το λάδι και ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ωραία βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας.
  • Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι. Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση:

  • Τρίβετε τη φέτα στον τρίφτη, την βάζετε μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, τι πιπέρι και τέλος τα δυο χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε.
  • Κόβετε λίγη ζύμη, την κάνετε μπαλίτσα, την ανοίγετε σε φύλλο, βάζετε στη μέση του μια κουταλιού γέμιση, την κλείνετε σαν πουγκάκι, έπειτα πατάτε την ένωση προς τα μέσα και το τοποθετείτε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί που έχετε βάλει προηγουμένως ένα φύλλο λαδόκολλα.
  • Τα ψήνετε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στον αέρα.


Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά