Γέμισε μια φόρμα του κέικ με αυγά και λουκάνικα και έφτιαξε κάτι πεντανόστιμο


Όλοι αγαπάμε τις ομελέτες και ξέρουμε πως τα αυγά αποτελούν ένα από τα πιο θρεπτικά παράλληλα νόστιμα υλικά για το πρωινό μας μιας και μας γεμίσουν ενέργεια. Τι γίνεται όμως με τις θερμίδες; Το Athens…


Όλοι αγαπάμε τις ομελέτες και ξέρουμε πως τα αυγά αποτελούν ένα από τα πιο θρεπτικά παράλληλα νόστιμα υλικά για το πρωινό μας μιας και μας γεμίσουν ενέργεια. Τι γίνεται όμως με τις θερμίδες; Το Athensmagazine.gr είναι εδώ σήμερα για να σου δείξει την τέλεια συνταγή για μια ομελέτα φούρνου με λουκάνικα. Και το καλύτερο δεν το άκουσες ακόμη, σε γλιτώνουμε και από το πλύσιμο σκευών μιας και το μόνο που θα χρειαστεί να λερώσεις είναι μια φόρα για κέικ. Αν πάλι επιμένεις στο English breakfast και τα τηγανητά αυγά, δες εδώ πώς θα πετύχεις το τέλειο αυγό.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

  • Μια φόρμα αντικολλητική
  • 9 αυγά
  • 1 συσκευασία χοτ Ντογκ (5 μέσα)
  • 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 κ.σ μπεκιν
  • 1/4 κούπα ελαιόλαδο
  • 3 κ σ τριμμένη φέτα
  • Αλάτι πιπέρι

ομελέτα φούρνου

Εκτέλεση συνταγής

  • Αλείφουμε τη φόρμα με το λάδι.
  • Βάζουμε προσεκτικά τα λουκάνικα λυγίζοντας ελαφρά (δείτε τη φωτογραφία μου έχει πλάκα Γιατί γλιστράνε μερικές φορές)
  • Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το αλεύρι να γίνει ένας λείος χυλός, διαλύουμε το baking στο νερό και προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύοντας ελαφρά, προσθέτουμε την φέτα, αλάτι, πιπέρι. με κουτάλα βάζουμε προσεκτικά στη φόρμα το μείγμα για να μην κουνηθούν και πέσουν τα λουκάνικα.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο 180°C αέρα ώσπου ροδίσει.
  • Αφήνουμε 5 λεπτά και ξεφορμάρομαι σε πιάτο συνοδεύουμε με ντομάτα, μαρούλι σαλάτα ή ακόμα ψωμί με μαρμελάδα.

Πριν ρίξει τα αυγά στο τηγάνι άπλωσε στον πάτο αλεύρι – Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Τα τηγανητά αυγά είναι ένα πιάτο αγαπημένο μικρών και μεγάλων, είναι έτοιμο στο λεπτό και είναι η πιο σωτήρια λύση όταν δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις. Τι λάθος μπορεί να κάνεις σε ένα φαγητό που χρειάζεται το πολύ πέντε λεπτά για να ετοιμαστεί; Κι όμως, ακόμη και σε αυτό μπορείς να κάνεις λάθος. Πριν όμως μπείτε στη διαδικασία του μαγειρέματος, δείτε εδώ πώς θα καταλάβετε αν ένα αυγό είναι φρέσκο.

αυγά τηγάνι

Μετά από πολλές έρευνες για να καταφέρουμε να φτιάξουμε το τέλειο τηγανητό αυγό και φυσικά να αποφύγουμε το ενοχλητικό πιτσίλισμα του λαδιού, η λύση βρέθηκε και κρύβεται στο αλεύρι. Για να μην κολλήσουν τα αυγά σας λοιπόν στο τηγάνι ρίξτε στο καuτό λάδι λίγο αλεύρι!


Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά