Τυρόπιτα στιγμής με φέτα και γιαούρτι χωρίς φύλλο


Μια συνταγή για μια πολύ νόστιμη και πολύ εύκολη, της στιγμής, τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι χωρίς φύλλο. Απολαύστε τη για πρωϊνό, για γεύμα συνοδευτικό με τα ψητά σας αλλά και για δείπνο με μια ωραία…


Μια συνταγή για μια πολύ νόστιμη και πολύ εύκολη, της στιγμής, τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι χωρίς φύλλο. Απολαύστε τη για πρωϊνό, για γεύμα συνοδευτικό με τα ψητά σας αλλά και για δείπνο με μια ωραία πράσινη σαλάτα. Επίσης, δείτε την συνταγή για την Ρουμελιώτικη τυρόπιτα με φέτα και μυζήθρα έτοιμη σε χρόνο μηδέν.

Υλικά:

  • 800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 κιλό ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 4 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 400 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί διαστάσεων 30×40 εκ.
  2. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά -τη φέτα, το ανθότυρο, τα αυγά χτυπημένα, το βούτυρο, το γιαούρτι και το γάλα. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και νοστιμίζουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, για να ενωθούν όλα τα υλικά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού. Ψήνουμε την τυρόπιτα για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ομοιόμορφα.

Πηγή: idiva.gr

Πικάντικη τυρόπιτα με πιπεράτη γραβιέρα και φέτα

Η τυρόπιτα είναι ένα αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και φυσικά να συνοδεύσει τα Κυριακάτικα οικογενειακά μας τραπέζια. Για εσάς που είστε λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, τo Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την πιο νόστιμη συνταγή με πιπεράτη γραβιέρα Νάξου και φέτα. Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, κρέμα και καραμέλα.

Υλικά:

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο (6 φύλλα)
  • 500 γρ φέτα
  • 200 γρ γραβιέρα Νάξου τριμμένη
  • 4 αυγά
  • Μισή κούπα γάλα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 2 κουταλιές παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)

τυρόπιτα συνταγή

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε το φύλλο εκτός ψυγείου να ξεπαγώσει.
  • Σε μεγάλο μπολ λιώνουμε τη φέτα και προσθέτουμε την γραβιέρα Νάξου,
    τα αυγά, το γάλα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Ανακατεύουμε καλά ~ το μίγμα θα είναι σαν παχύρευστος χυλός.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 170ο.
  • Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ και στρώνουμε ένα-ένα τα 3 πρώτα φύλλα, λαδώνοντας καλά ενδιάμεσα.
  • Απλώνουμε το μίγμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, λαδώνοντάς τα.
  • Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, λαδώνουμε καλά την επιφάνεια και την ραντίζουμε με λίγο νεράκι.
  • Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο παπαρουνόσπορο.
  • Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 170ο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Την αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να μισοκρυώσει και σερβίρουμε.


Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά