Ζουμερό vegan burger λαχανικών με ντομάτα και παντζάρι από τον Γιώργο Τσούλη


Αν είσαι vegan και ψάχνεις την πιο λαχταριστή συνταγή για εσένα, τότε θα πρέπει να φτιάξεις αυτό το ζουμερό burger λαχανικών με ντομάτα και παντζάρι που βρήκαμε, συνταγή του αγαπημένου τηλεοπτικού σεφ…


Αν είσαι vegan και ψάχνεις την πιο λαχταριστή συνταγή για εσένα, τότε θα πρέπει να φτιάξεις αυτό το ζουμερό burger λαχανικών με ντομάτα και παντζάρι που βρήκαμε, συνταγή του αγαπημένου τηλεοπτικού σεφ, Γιώργου Τσούλη. Με το που το δοκιμάσεις θα ξετρελαθείς!

Φέτος το καλοκαίρι έχεις την ευκαιρία να πειραματιστείς μέσα στην κουζίνα και να δοκιμάσεις νέες γεύσεις! Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο giorgostsoulis.com και δεν γίνεται να μη προσπαθήσεις να τη φιτάξεις!

Υλικά

  • 150 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. κινόα, βρασμένη
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο παντζάρι, τριμμένο
  • 1 γλυκοπατάτα, τριμμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. αλεύρι, +extra για το πασπάλισμα
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο, για το ψήσιμο
  • Ξύσμα από 2 lime
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την πίκλα καρότο:

  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Για τη πίκλα καρότο: Προσθέτουμε σε ένα μπολ το καρότο, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα σκεπάζοντας το μπολ με διάφανη μεμβράνη.
  • Για τα burger: Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Έπειτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τη γλυκοπατάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Κατόπιν, προσθέτουμε στο μπολ την κινόα, το παντζάρι, τον κόλιανδρο, το ξύσμα lime, το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε εκ νέου. Ζυμώνουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα αλεύρι και μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
  • Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ενώ παράλληλα σχηματίζουμε με το μείγμα των μπιφτεκιών δίσκους διαμέτρου 6-7 εκ. και πάχους 3 εκ. Ψήνουμε 7 λεπτά την κάθε πλευρά των μπιφτεκιών, μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια λαχανικών μέσα στα ψωμάκια για burgers με την πίκλα καρότο, vegan μαγιονέζα και ντομάτα.

Τι συμβαίνει ωστόσο με την εκπομπή του Γιώργου Τσούλη στον ALPHA. Μάθετε εδώ αναλυτικές λεπτομέρειες.

Καλοκαιρινή ντοματόπιτα από τον Γιώργο Τσούλη – Με δυόσμο και τυρί φέτα

Μια απίστευτη καλοκαιρινή συνταγή μοιράστηκε μαζί μας ο αγαπημένος σεφ, Γιώργος Τσούλης! Φτιάξτε αυτή την κορυφαία και πεντανόστιμη ντοματόπιτα με τυρί φέτα και δυόσμο και θα κάνετε τα παιδιά σας να ξετρελαθούν.

Θέλει λίγα υλικά και πολύ μεράκι.

ΥΛΙΚΑ

  • 12 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρούς κύβους
  • 400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 7 φύλλα για χωριάτικες πίτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 5-6 φύλλα δυόσμου, λεπτοκομμένα
  • ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.γ. βασιλικό, ξερό
  • 1 κ.γ. δυόσμο, ξερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 5–6 κ.σ. ελαιόλαδο + extra για το άλειμμα των φύλλων
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σουσάμι, για το πασπάλισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη και το καραμελώνουμε για περίπου 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα.

Ύστερα, σβήνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα βαθύ μπολ με το μαϊντανό, το φρέσκο δυόσμο, το βασιλικό και τη ρίγανη.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε τη φέτα, το σιμιγδάλι, τον ξερό δυόσμο ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει τελείως.

Έπειτα, αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 35Χ25 εκ. με ελαιόλαδο, τοποθετούμε ένα φύλλο στη βάση του ταψιού και με ένα πινέλο το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.

Κατόπιν, τοποθετούμε ένα ακόμα φύλλο στην πάνω πλευρά του ταψιού, έτσι ώστε να προεξέχει 10 εκ. και το πασπαλίζουμε κι αυτό με ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τρία φύλλα ακόμα: ένα για την κάτω, ένα για τη δεξιά και ένα για την αριστερή πλευρά.

Τέλος, απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα από πάνω, κλείνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν κι έπειτα, τοποθετούμε ακριβώς από πάνω 2 ακόμα λαδωμένα φύλλα, τα οποία πασπαλίζουμε με σουσάμι. Χαράσσουμε την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 1 ώρα.

Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Κι αν θέλετε μια γλυκιά πίτα, δοκιμάστε αυτήν την σοκολατόπιτα των 3 λεπτών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κρεμώδης σπανακόπιτα με αυγό και θρυμματισμένα τυριά – Καλοκαιρινή απόλαυση

Τρομερές τυροκροκέτες με κανταΐφι και μαρμελάδα ντομάτας από τον Γιώργο Τσούλη

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά