Πόσες συνταγές κάνεις το χρόνο που περιέχουν μέσα ζαχαρούχο γάλα; Πολλές, εμείς θα σου πούμε! Αν αναλογιστείς πόσα λεφτά χαλάς στα σούπερ μάρκετ για να το αγοράσεις θα καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι …
Πόσες συνταγές κάνεις το χρόνο που περιέχουν μέσα ζαχαρούχο γάλα; Πολλές, εμείς θα σου πούμε! Αν αναλογιστείς πόσα λεφτά χαλάς στα σούπερ μάρκετ για να το αγοράσεις θα καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να μάθεις να το φτιάχνεις μόνη σου σπίτι! Με μόνο 2 υλικά θα το έχεις έτοιμο σε λίγα λεπτά.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξέρει τον τρόπο και τον μοιράζεται μαζί μας παρακάτω…
Πως φτιάχνεται το ζαχαρούχο γάλα;
Χρειαζόμαστε φρέσκο αγελαδινό γάλα και ζάχαρη. Για κάθε φλιτζάνι φρέσκο γάλα, χρειαζόμαστε 1/4 φλ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, όποτε υπολογίζουμε πόση ποσότητα θέλουμε να φτιάξουμε ανάλογα τις ανάγκες μας.
Βάζουμε σε κατσαρόλα, μικρή με αντικολλητική βάση, το φρέσκο γάλα με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να αρχίσει να βράζει και να πυκνώνει. Το χρώμα που θα πάρει από το καραμέλωμα της ζάχαρης θα είναι αχνό κίτρινο και η σύσταση του θα γίνει ακριβώς όπως του ζαχαρούχου γάλακτος.
Αφού φτάσει στην πυκνότητα που θέλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Να θυμάστε ότιι όσο θα κρυώνει θα πυκνώσει περισσότερο σύστασή του.
Το βάζουμε σε ένα γυάλινο καθαρό σκεύος που κλείνει ερμητικά. Συντηρείται στο ψυγείο για πολλές εβδομάδες.
Πως διατηρείται το ζαχαρούχο γάλα;
Το κλειστό ζαχαρούχο γάλα εμπορίου κρατάει για πάρα πολλούς μήνες.
Το σπιτικό ζαχαρούχο γάλα διατηρείται καλά σκεπασμένο σε γυάλινο σκεύος στο ψυγείο για πολλές εβδομάδες από την ημερομηνία παρασκευής του.
Δες εδώ άπειρες συνταγές με ζαχαρούχο γάλα!
Πειρασμός τα γλυκά μπισκοτάκια με καραμέλα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα – Σε 5 λεπτά μόνο
Αυτά τα γλυκά μπισκοτάκια με καραμέλα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα γίνουν τα αγαπημένα σου για φέτος το καλοκαίρι! Είναι σκέτος πειρασμός και είναι έτοιμα σε 5 λεπτά!
Όλοι έχουμε δοκιμάσει τις σοκολάτες που μέσα τους έχουν και μπισκότο και παχιά στρώση καραμέλας. Αυτή τη γεύση λοιπόν έχουν τα μπισκότα αυτά.
Υλικά Συνταγής
Για τα μπισκότα
- 1 1/2 φλ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 1/2 φλ. βούτυρο σε κομματάκια
- 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
Για την καραμέλα γάλακτος
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ 3/4 φλ. ζαχαρούχο γάλα
- 150 γραμμ. κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Για τα μπισκότα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ. Προσθέτουμε τα κομμάτια βουτύρου και ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα δάκτυλα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο (κατά προτίμηση) ταψάκι περίπου 22 ή 24 εκ. Απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα και την πατάμε όπως τη βάση του τσιζ κέικ, να γίνει μία βάση μπισκότου. Με πιρούνι τρυπάμε καλά τη ζύμη. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 20΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για την καραμέλα γάλακτος
Βάζουμε σε αντικολλητική μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 4΄-5΄, μέχρι η καραμέλα γάλακτος να πυκνώσει και να ξεκολλάει σαν κρέμα από την κατσαρόλα. Περιχύνουμε το κρύο μπισκότο με την καραμέλα.
Όταν η καραμέλα γάλακτος σταθεροποιηθεί λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 15΄. Κόβουμε σε τετράγωνα μπισκότα ή σε μακρόστενα, όπως τα γκοφρετίνια.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Με ούτε 6 ευρώ θα φτιάξεις αυτό το δροσερό και πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό
Μηλόπιτα ψυγείου με μπόλικη κανέλα, χωρίς ψήσιμο – Με 7 μόνο υλικά
Δείτε και αυτά