Όρεξη να ‘χεις: Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι ολικής άλεσης


    Μαγειρευτό κατσαρόλας που αγαπά όλη η οικογένεια, όπου το κοτόπουλο με το κριθαράκι ολικής, συνθέτουν ένα φαγητό χορταστικό, νόστιμο και πιο ελαφρύ.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Στον «αστερισμό» του …


    Μαγειρευτό κατσαρόλας που αγαπά όλη η οικογένεια, όπου το κοτόπουλο με το κριθαράκι ολικής, συνθέτουν ένα φαγητό χορταστικό, νόστιμο και πιο ελαφρύ.

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Στον «αστερισμό» του κόκκινου: Τι δείχνει το χρώμα σε κρέας και κοτόπουλο – Πότε είναι υγιεινά και πότε επικίνδυνα

    Υλικά

    • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε μικρές μπουκιές
    • ½ κρεμμύδι
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 2 καρότα
    • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
    • 2 σφηνάκια λευκό ξηρό κρασί
    • 1 κουτί ντοματοχυμό ή 1 συσκευασία κονκασέ
    • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
    • 1 φύλλο δάφνη
    • 1 λίτρο νερό ή ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου
    • πιπέρι
    • 300 γρ. κριθαράκι ολικής αλέσεως

    Διαδικασία

    Όρεξη να 'χεις: Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι ολικής άλεσης

    Βήμα 1

    Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2΄-3΄, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Βήμα 2

    Προσθέτουμε την ντομάτα (χυμό και πελτέ), τη δάφνη, το νερό (ή ζωμό) και ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύουμε, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15΄. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10΄-15΄, μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να χυλώσει το φαγητό.

    Πηγή: olivemagazine.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά