Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις!


    Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια πανεύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαραμπίγου που φτιάχνετε με υλικά που δε στοιχίζουν ούτε 5 ευρώ. Θα το λατρέψετε και θα το φτιάχνετε ξανά κ…


    Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια πανεύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαραμπίγου που φτιάχνετε με υλικά που δε στοιχίζουν ούτε 5 ευρώ. Θα το λατρέψετε και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά. Ωστόσο εκτός από αυτή την συνταγή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για γλυκό ψυγείου μόνο με δύο υλικά.

    Υλικά Συνταγής

    • 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
    • 1/2 φλ. ζάχαρη
    • 6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
    • 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
    • 1/3 φλ. ζάχαρη
    • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ (80 γραμ.)
    • 1 κ.σ. κακάο
    • 1/2 φλ. ξύσμα κουβερτούρα
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
    • 1 φλ. φρέσκο γάλα
    • 2 κ.σ. κονιάκ
    • 90 γραμ. τρούφα

    Εκτέλεση

    • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.
    • Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα.
    • Το αφήνουμε να ζεσταθεί και αλατίζουμε ελαφρώς.
    • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
    • Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
    • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
    • Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς.
    • Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε. Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.
    • Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 24×30 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.
    • Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψάκι.
    • Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα. Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ.
    • Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.
    • Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ.
    • Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό.
    • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

    Γλυκό ψυγείου της… βαρεμάρας – Πανεύκολη συνταγή

    Το Athensmagazine.gr σας προτείνει το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια συνταγή που σίγουρα θα ξετρελάνει τους μικρούς και μεγάλους φίλους σας. Ωστόσο, εκτός από αυτό το γλυκό, δείτε εδώ πώς να φτιάξετε κωκ ταψιού.

    • 1 συσκευασία άνθος αραβοσίτου βανίλια Γιώτης
    • 1 συσκευασία άνθος αραβοσίτου σοκολάτα Γιώτης
    • 2 ψημένες ατομικές σφολιάτες
    • 1 λίτρο γάλα 1,5% χωρίς λακτόζη (500 ml. για κάθε συσκευασία)
    • 8 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη (4 κ.γ. για τη κάθε συσκευασία)
    • Τριμμένο μπισκότο Γιώτης

    Γλυκό ψυγείου της... βαρεμάρας - Πανεύκολη συνταγή

    • Για να ξέρετε η δόση της ζάχαρης είναι για τόσο όσο για τα παιδιά, αν το θέλετε γλυκό ή πολύ γλυκό θα πρέπει να αυξήσετε τη ζάχαρη.
    • Λοιπόν βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 500 ml. γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας.
    • Ταυτόχρονα σ’ ένα μεσαίου μεγέθους ταψί θρυμματίζουμε τη μια σφολιάτα.
    • Προσθέτουμε στη κατσαρόλα τη μία συσκευασία άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε ασταμάτητα μέχρι να πήξει.
    • Μόλις πήξει τη ρίχνουμε αμέσως πάνω από τη σφολιάτα και απλώνουμε προσεκτικά.
    • Πλένουμε τη κατσαρόλα και τη ξαναβάζουμε στο μάτι. επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 500 ml. γάλα και τη ζάχαρη.
    • Θρυμματίζουμε τη 2η σφολιάτα πάνω απ’ την 1η στρώση κρέμας ομοιόμορφα και προσεκτικά.
    • Μόλις ζεσταθεί το γάλα λιγάκι προσθέτουμε και τη 2η κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
    • Τη ρίχνουμε αμέσως πάνω απ’ τη σφολιάτα και την απλώνουμε προσεκτικά.
    • Αφήνουμε για 10 λεπτά και στολίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
    • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
    • Βγάζουμε απ’ το ψυγείο, κόβουμε και σερβίρουμε.

    Πηγή: cookpad.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά