Ονειρεμένο γλυκό ψυγείου με μπισκότα ολικής άλεσης και τυρί κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Αυτό το γλυκό ψυγείου με λεμόνι, μπισκότα ολικής άλεσης και τυρί κρέμα είναι από τα χέρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και ονειρεμένο. Πρόκειται να το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Ό,τι πρέπει για να το σε…


Αυτό το γλυκό ψυγείου με λεμόνι, μπισκότα ολικής άλεσης και τυρί κρέμα είναι από τα χέρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και ονειρεμένο. Πρόκειται να το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Ό,τι πρέπει για να το σερβίρετε με το απογευματινό καφεδάκι στη βεράντα ή στην αυλή.

Όσα χρειάζεται να ακολουθήσεις για το γλυκό ψυγείου με μπισκότα άλεσης και τυρί κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 300 γραμ. τυρί κρέμα
  • 400 γραμ.(1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 ζουμερά λάιμ ή λεμόνια (ξύσμα και χυμό)
  • 1 κ.γλ. ζελατίνη
  • 1 κ.σ. νερό
  • Για τo γαρνίρισμα
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. νερό
  • 2 λεμόνια (τη φλούδα κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
  • ½ λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση

  • Για το τσιζκέικ λεμόνι, αλέθουμε στον κάδο του μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Λίγο λίγο προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο πλέον βούτυρο και τα χτυπάμε να ενωθούν.
  • Σε αντικολλητική φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. αδειάζουμε το μείγμα μπισκότου με το κουτάλι και το στρώνουμε στη βάση και στα πλάγια (4 εκ. ύψος πλαϊνό) σαν να δημιουργούμε μια θήκη μπισκότου για την κρέμα λεμόνι. Παγώνουμε το μπισκότο στο ψυγείο για 3΄.
  • Βάζουμε το μαλακό τυρί κρέμα σε μπολ και το χτυπάμε λίγο με σύρμα ή με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό κα το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε ή χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κανάτα ή μπολ. Περιχύνουμε με το νερό. Βάζουμε την κανάτα πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, να λιώσει η ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Αφήνουμε 3΄-4΄ να κρυώσει και την προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο παγωμένο μπισκότο. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα για να κόβεται, περίπου 3 ώρες.
  • Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φλούδες λεμόνι και το χυμό. Σιγοβράζουμε για 5΄-6΄ να δέσει ελαφρά το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα. Ξεφορμάρουμε το γλυκό. Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια γαρνίροντας με μια κουταλιά από το γλυκό κουταλιού.

Αν θέλετε αλμυρό, φτιάξτε σαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που έχει ελάχιστες θερμίδες.

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Χωρίς μπισκότα και τυρί κρέμα

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε μια απίστευτη συνταγή για γλυκό ψυγείου με άρωμα λεμόνι. Είναι μάλιστα, το απόλυτο για το καλοκαίρι, καθώς είναι πολύ δροσερό. Με το που το σερβίρετε στο τραπέζι σας, δεν θα μείνει ούτε μπουκιά στα πιάτα.

Υλικά συνταγής για το γλυκό ψυγείου λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Για τη βάση

  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 γραμ.+50 γραμ. κρέμα λεμόνι εμπορίου (ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού λεμόνι ή πορτοκάλι κλπ.)
  • 200 γραμ. γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 γλυκολέμονο ή λάιμ
  • 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την επικάλυψη

  • 1 κουτί φυτική σαντιγί (κονσέρβα) κρύα
  • 400 γραμ. ζαχαρούχο (1 κουτί)
  • 100 γραμ. κρέμα λεμόνι
  • γλασαρισμένες φέτες γλυκολέμονο ή λάιμ για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Για το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου λεμόνι, βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο πυρέξ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC αντιστάσεις ή 160ºC στον αέρα.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει για 3′. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
    Προσθέτουμε τα 50 γραμ. (4 κουταλιές) κρέμα λεμόνι ή σιρόπι, το ξύσμα λεμόνι και το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνουμε για περίπου 40′ να ροδίσει να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
  • Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, όπως είναι καuτό, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη (100 γραμ.) κρέμα λεμόνι ή το σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Παγώνουμε στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη

  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε μαζί για 6-7′. Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι. Αδειάζουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι στο ταψί.
  • Παγώνουμε το γλυκό να σφίξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρουμε με γλυκό κουταλιού λεμόνι και ξύσμα ή γλασαρισμένες φέτες λάιμ και λεμόνι.

Απίστευτο ωστόσο είναι και αυτό το γλυκό ψυγείου. Έχει κεράσια και την συνταγή θα την λατρέψεις. Δες την εδώ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Πεντανόστιμα και γρήγορα

Ονειρικό γλυκό ψυγείου με κεράσια – Δροσερό και χωρίς ζάχαρη

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά