Πόσες φορές δεν πετάξατε φρούτα και λαχανικά, επειδή δεν προλάβατε να τα καταναλώσετε με αποτέλεσμα να αρχίσουν να αλλοιώνονται;Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: 6+1 φρούτα για την καταπολέμηση του καρκί…
Πόσες φορές δεν πετάξατε φρούτα και λαχανικά, επειδή δεν προλάβατε να τα καταναλώσετε με αποτέλεσμα να αρχίσουν να αλλοιώνονται;
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: 6+1 φρούτα για την καταπολέμηση του καρκίνου – Δρουν και προληπτικά!
Πόσες φορές δεν αδειάσατε το ψυγείο από προϊόντα που ενώ αγοράσατε πριν λίγες μέρες, έχουν χάσει τη φρεσκάδα τους;
Οι μικροοργανισμοί που μπορούν να αναπτυχθούν στα φρούτα είναι κυρίως μύκητες ενώ στα λαχανικά οι αλλοιώσεις οφείλονται κυρίως σε βακτήρια.
Αποθηκεύετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε χαμηλές θερμοκρασίες για να διατηρήσουν το άρωμα, τη γεύση, το χρώμα και τη θρεπτική τους αξία.
Όσο όμως και αν η διάρκεια ζωής τους παρατείνεται με την τοποθέτησή τους στο ψυγείο, πολλά φρούτα και λαχανικά είναι ευάλωτα και δεν αντέχουν για πολλές μέρες.
Δείτε κάποια πολύ απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μένουν φρέσκα για περισσότερο καιρό κάποια φρούτα και λαχανικά:

- Βυθίστε τα λεμόνια σε νερό και θα συντηρηθούν για περισσότερο από τρεις μήνες.
- Αποθηκεύστε φρούτα μέσα σε γυάλινο βάζο και θα μείνουν φρέσκα για τρεις εβδομάδες.
- Ρίξτε στο κομμένο αβοκάντο λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει και συντηρήστε το για μέρες στο ψυγείο.
- Βυθίστε καρότα και σέλινο στο νερό για να παραμείνουν φρέσκα για ένα μήνα και δύο εβδομάδες, αντίστοιχα.
Πηγή: onmed.gr
Προσοχή: Αυτά είναι τα φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα
Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.
Με την ευκαιρία δείτε εδώ πως θα ξεπλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά από τα φυτοφάρμακα.
Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.
Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες.
Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα περισσότερα φυτοφράμακα:
- Μήλα
- Ροδάκινα
- Νεκταρίνια
- Φράουλες
- Σταφύλια
- Σέλερι
- Σπανάκι
- Κόκκινες πιπεριές
- Αγγούρια
- Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)
Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα λιγότερα φυτοφάρμακα:
- Αβοκάντο
- Καλαμπόκι
- Ανανάς
- Λάχανο
- Αρακάς κατεψυγμένος
- Κρεμμύδια
- Σπαράγγια
- Μάνγκο
- Παπάγια
- Ακτινίδια
- Μελιτζάνες
- Γκρέιπφρουτ
- Πεπόνι
- Κουνουπίδι
- Γλυκοπατάτες