Το γλυκό της ευκολίας: Φράουλες μαριναρισμένες σε λικέρ πορτοκαλιού


    Το γλυκό της ευκολίας με φράουλες που μαρινάρονται σε λικέρ πορτοκάλι και κονιάκ, στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο για λίγα λεπτά και σερβίρονται με μια μπάλα παγωτό.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βήμ…


    Το γλυκό της ευκολίας με φράουλες που μαρινάρονται σε λικέρ πορτοκάλι και κονιάκ, στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο για λίγα λεπτά και σερβίρονται με μια μπάλα παγωτό.

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε τρίχρωμες γρανίτες – Μία «διαφορετική» επιλογή για το καλοκαίρι

    Υλικά

    • ½ κιλό φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
    • 3 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκαλιού
    • 1 κουτ. σούπας κονιάκ
    • ξύσμα από 1 λεμόνι
    • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
    • παγωτό βανίλια

    Διαδικασία

    Το γλυκό της ευκολίας: Φράουλες μαριναρισμένες σε λικέρ πορτοκαλιού

    Βήμα 1

    Σε μπολ αναμιγνύετε τις φράουλες με το λικέρ, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη.

    Βήμα 2

    Κόβετε 4 τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο και μοιράζετε σε ίση ποσότητα από τις φράουλες σε κάθε ένα. Τα σφραγίζετε καλά και τα αφήνετε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

    Βήμα 3

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και ψήνετε τις φράουλες για 5-10 λεπτά. Τις σερβίρετε ζεστές, συνοδεύοντας με μια μπάλα παγωτού βανίλια.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά