Μία καλοκαιρινή συνταγή για τυρόπιτα ελαφριά χωρίς πολλά λίπη και σφολιατένιο φύλλο. Είναι η περίφημη ηπειρώτικη κουρκουτόπιτα. Τα υλικά που χρειάζονται είναι εύκολα και βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Με τ…
Μία καλοκαιρινή συνταγή για τυρόπιτα ελαφριά χωρίς πολλά λίπη και σφολιατένιο φύλλο. Είναι η περίφημη ηπειρώτικη κουρκουτόπιτα. Τα υλικά που χρειάζονται είναι εύκολα και βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Με την ευκαιρία, να σας θυμίσουμε τη συνταγή για τυρόπιτα με κρεμμύδι.
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 φλ. νερό
- 1 φλ. γιαούρτι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φέτα ή 250 γρ. φέτα και 250 γρ. ανθότυρο
- Αλάτι
- Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το νερό, το αλάτι και την μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ταψί που όταν ρίξουμε το χυλό, να μην ξεπερνάει το ένα δάχτυλο σε ύψος.
- Θρυμματίζουμε το τυρί και το σκορπάμε σ΄όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσει.