Ηπειρώτικη κουρκουτόπιτα με 2 τυριά και γιαούρτι έτοιμη σε χρόνο ντετέ


    Μία καλοκαιρινή συνταγή για τυρόπιτα ελαφριά χωρίς πολλά λίπη και σφολιατένιο φύλλο. Είναι η περίφημη ηπειρώτικη κουρκουτόπιτα. Τα υλικά που χρειάζονται είναι εύκολα και βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Με τ…


    Μία καλοκαιρινή συνταγή για τυρόπιτα ελαφριά χωρίς πολλά λίπη και σφολιατένιο φύλλο. Είναι η περίφημη ηπειρώτικη κουρκουτόπιτα. Τα υλικά που χρειάζονται είναι εύκολα και βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Με την ευκαιρία, να σας θυμίσουμε τη συνταγή για τυρόπιτα με κρεμμύδι.

    • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 3 φλ. νερό
    • 1 φλ. γιαούρτι
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • 500 γρ. φέτα ή 250 γρ. φέτα και 250 γρ. ανθότυρο
    • Αλάτι
    • Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το νερό, το αλάτι και την μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο.
    • Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ταψί που όταν ρίξουμε το χυλό, να μην ξεπερνάει το ένα δάχτυλο σε ύψος.
    • Θρυμματίζουμε το τυρί και το σκορπάμε σ΄όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσει.

    Ηπειρώτικη κουρκουτόπιτα με 2 τυριά και γιαούρτι έτοιμη σε χρόνο ντετέ

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά