Έχετε στο ψυγείο αυγά και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Αυτή η συνταγή σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βραστά αυγά: Καθαρίστε τα με 1 κίνηση με ένα κόλπο που δε…
Έχετε στο ψυγείο αυγά και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Αυτή η συνταγή σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βραστά αυγά: Καθαρίστε τα με 1 κίνηση με ένα κόλπο που δεν σας πάει το μυαλό
Υλικά
- 4 αυγά βρασμένα
- 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας νερό
- 150γρ. απάκι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 30γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τα αυγά στη μέση και βγάζετε τους κρόκους σε ένα μπολ. Ακουμπάτε τα ασπράδια τους προσεκτικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
Βήμα 2
Σε ένα μπολάκι ρίχνετε τους ψημένους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη να σπάσουν και να πολτοποιηθούν.
Βήμα 3
Προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε μια λεία κρέμα (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο). Ενσωματώνετε και το νερό.
Βήμα 4
Την τελευταία στιγμή ανακατεύετε μέσα το απάκι, αλάτι, πιπέρι, την πιπερίτσα τσίλι και τα μυρώνια.
Βήμα 5
Μοιράζετε την κρέμα μέσα στα ασπράδια των αυγών και τα σερβίρετε ραντίζοντας με λίγο ξύδι ή μέσα σε κάποια σαλάτα.
Δείτε και αυτά