Γέμισε τα βραστά αυγά με κρέμα από τον κρόκο τους, απάκι, τσίλι και μυρώνια και έφτιαξε έναν πεντανόστιμο μεζέ!


    Έχετε στο ψυγείο αυγά και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Αυτή η συνταγή σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βραστά αυγά: Καθαρίστε τα με 1 κίνηση με ένα κόλπο που δε…


    Έχετε στο ψυγείο αυγά και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Αυτή η συνταγή σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βραστά αυγά: Καθαρίστε τα με 1 κίνηση με ένα κόλπο που δεν σας πάει το μυαλό

    Υλικά

    • 4 αυγά βρασμένα
    • 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 2 κουτ. σούπας νερό
    • 150γρ. απάκι ψιλοκομμένο
    • 1 μικρή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
    • 30γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
    • αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

    Διαδικασία

    Γέμισε τα βραστά αυγά με κρέμα από τον κρόκο τους, απάκι, τσίλι και μυρώνια και έφτιαξε έναν πεντανόστιμο μεζέ!

    Βήμα 1

    Κόβετε τα αυγά στη μέση και βγάζετε τους κρόκους σε ένα μπολ. Ακουμπάτε τα ασπράδια τους προσεκτικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.

    Βήμα 2

    Σε ένα μπολάκι ρίχνετε τους ψημένους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη να σπάσουν και να πολτοποιηθούν.

    Βήμα 3

    Προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε μια λεία κρέμα (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο). Ενσωματώνετε και το νερό.

    Βήμα 4

    Την τελευταία στιγμή ανακατεύετε μέσα το απάκι, αλάτι, πιπέρι, την πιπερίτσα τσίλι και τα μυρώνια.

    Βήμα 5

    Μοιράζετε την κρέμα μέσα στα ασπράδια των αυγών και τα σερβίρετε ραντίζοντας με λίγο ξύδι ή μέσα σε κάποια σαλάτα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά