Με τα φρούτα της εποχής και σε χρόνο dt, μπορείτε να φτιάξετε επιδόρπια δροσιστικά και αξεπέραστα. Το συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!Έτοιμο σε 25 Λεπτά – Εύκολο – Για 4 …
Με τα φρούτα της εποχής και σε χρόνο dt, μπορείτε να φτιάξετε επιδόρπια δροσιστικά και αξεπέραστα. Το συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Έτοιμο σε 25 Λεπτά – Εύκολο – Για 4 άτομα
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αντί παγωτού: Φτιάξτε το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και αφήστε τους όλους να σας κοιτάζουν έκπληκτοι!
Υλικά
Για την κρέμα γιαουρτιού
- 200 γρ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 4-5 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
- ½ κ.γ. κανέλα, σκόνη
- 1 λάιμ, το ξύσμα
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για τα υπόλοιπα
- 1½ φλιτζ. βερίκοκα, κομμένα σε φέτες πάχους 3 χιλ.
- 1-2 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
- 1 φλιτζ. γκρανόλα χωρίς ζάχαρη
- 20 γρ. φλοίδες αποξηραμένης καρύδας
Διαδικασία
Φτιάχνουμε την κρέμα γιαουρτιού: Με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το μέλι, την κανέλα και το ξύσμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Συναρμολογούμε το παρφέ: Βάζουμε από 2 κουτ. σούπας βερίκοκα σε 4 ποτήρια. Προσθέτουμε λίγη κρέμα γιαουρτιού και ελάχιστο μέλι.
Ρίχνουμε από πάνω άλλες 2 κουτ. σούπας βερίκοκα και 3 κουτ. σούπας γκρανόλα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γιαούρτι και βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη γκρανόλα και τα υπόλοιπα βερίκοκα και πασπαλίζουμε με φλοίδες καρύδας. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: olivemagazine.gr
Δείτε και αυτά