Μία εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Είναι χωρίς φύλλο και σερβίρεται κρύα ή ζεστή. Μία γευστική πρόταση για να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα σας. Με την ευκαιρία…
Μία εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Είναι χωρίς φύλλο και σερβίρεται κρύα ή ζεστή. Μία γευστική πρόταση για να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα σας. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για ανοιχτή μανιάτικη τυρόπιτα.
- 500 γρ. τυριά διάφορα (καλύτερα να υπερισχύει η φέτα)
- 250 γρ. γάλα
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος
- 3 αυγά μεσαίου μεγέθους ή 2 μεγάλα
- 1/2 κεσεδάκι (100 γρ.) γιαούρτι
- Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί. Απλώνουμε σε αυτό το μείγμα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η τυρόπιτα.