Το καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα — είναι και εποχή για γεύσεις δροσερές, ελαφριές και γεμάτες άρωμα. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, όλοι αναζητούμε πιάτα που να μας χορταίνουν χωρίς να μας βαραίνουν. Τα μπουτάκια κοτόπουλου με φέτα και ελιές είναι η ιδανική πρόταση: ένα φαγητό που συνδυάζει την παράδοση της μεσογειακής κουζίνας με τη φρεσκάδα και τη θρεπτική αξία των καλοκα…
Το καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα — είναι και εποχή για γεύσεις δροσερές, ελαφριές και γεμάτες άρωμα. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, όλοι αναζητούμε πιάτα που να μας χορταίνουν χωρίς να μας βαραίνουν. Τα μπουτάκια κοτόπουλου με φέτα και ελιές είναι η ιδανική πρόταση: ένα φαγητό που συνδυάζει την παράδοση της μεσογειακής κουζίνας με τη φρεσκάδα και τη θρεπτική αξία των καλοκαιρινών υλικών.
Απλό στην εκτέλεση, αλλά πλούσιο σε γεύση, αποτελεί μια υγιεινή επιλογή για καθημερινό τραπέζι ή για καλοκαιρινό γεύμα με φίλους.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για το συγκεκριμένο φαγητό
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- ½ κιλό πατάτες,κομμένες σε φέτες πάχους 4 εκ.
- 4-5 κρεμμύδια για στιφάδο
- 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδου
- ½ κιλό ντομάτα κονκασέ
- 1-2 πιπεριές τσίλι αποξηραμένες, ψιλοκομμένες
- 1½ κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
- ½ φλιτζ. τσαγ. φέτα, θρυμματισμένη
- ½ φλιτζ. τσαγ. ελιές μαύρες
- ½ ματσάκι μαϊντανού φρέσκο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Το καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα — είναι και εποχή για γεύσεις δροσερές, ελαφριές και γεμάτες άρωμα. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, όλοι αναζητούμε πιάτα που να μας χορταίνουν χωρίς να μας βαραίνουν. Τα μπουτάκια κοτόπουλου με φέτα και ελιές είναι η ιδανική πρόταση: ένα φαγητό που συνδυάζει την παράδοση της μεσογειακής κουζίνας με τη φρεσκάδα και τη θρεπτική αξία των καλοκαιρινών υλικών.
Απλό στην εκτέλεση, αλλά πλούσιο σε γεύση, αποτελεί μια υγιεινή επιλογή για καθημερινό τραπέζι ή για καλοκαιρινό γεύμα με φίλους.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για το συγκεκριμένο φαγητό
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- ½ κιλό πατάτες,κομμένες σε φέτες πάχους 4 εκ.
- 4-5 κρεμμύδια για στιφάδο
- 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδου
- ½ κιλό ντομάτα κονκασέ
- 1-2 πιπεριές τσίλι αποξηραμένες, ψιλοκομμένες
- 1½ κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
- ½ φλιτζ. τσαγ. φέτα, θρυμματισμένη
- ½ φλιτζ. τσαγ. ελιές μαύρες
- ½ ματσάκι μαϊντανού φρέσκο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C, στον αέρα.
- Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φέτες πάχους 4 εκ. Βάλτε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε τόσο νερό μέχρι να τις σκεπάσει. Βράστε τις για 15΄-20΄ μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώστε τις και κρυώστε τις κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Βάλτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο πυρέξ μαζί με τα κρεμμύδια για στιφάδο αφού τα έχετε καθαρίσει–, τις σκελίδες του σκόρδου και την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, την ντομάτα κονκασέ, τις πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες και τη ρίγανη και ανακατέψτε με τα χέρια σας έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Το ποθετήστε ανάμεσα τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τέλος πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Βάλτε το σκεύος στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε το φαγητό για 1 ώρα και 10΄, γυρίζοντας ανά διαστήματα τα μπουτάκια και ανακατεύοντας ελαφρώς τα λαχανικά. Αποσύρετε από το φούρνο, πασπαλίστε το φαγητό με τη θρυμματισμένη φέτα, τις ελιές και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
Κι αν ψάχνεις κάτι σε γρήγορο γλυκό ρίξε μια ματιά εδώ.