Η θερμοκρασία σκαρφαλώνει στα ύψη σιγά σιγά – δείτε εδώ την σημερινή 23/6 πρόγνωση καιρού – και για τους γλυκατζήδες της παρέας που μαζί με ένα δροσερό μπουκάλι νερό θέλουν να πάρουν κι ένα γλυκό αγκαλιά, βρήκαμε το καλύτερο: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ, γάλα, κρέμα και μαρμελάδα.Τρομερός συνδυασμός, εύκολο υλοποίηση!Διαβάστε επίσης: Γλυκό ψυγείου της αρχιτεμπέλας με κρέμα βανίλια – σοκολάτ…
Η θερμοκρασία σκαρφαλώνει στα ύψη σιγά σιγά – δείτε εδώ την σημερινή 23/6 πρόγνωση καιρού – και για τους γλυκατζήδες της παρέας που μαζί με ένα δροσερό μπουκάλι νερό θέλουν να πάρουν κι ένα γλυκό αγκαλιά, βρήκαμε το καλύτερο: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ, γάλα, κρέμα και μαρμελάδα.
Τρομερός συνδυασμός, εύκολο υλοποίηση!
Υλικά για το εύκολο γλυκό ψυγείου
Διαβάστε επίσης: Γλυκό ψυγείου της αρχιτεμπέλας με κρέμα βανίλια – σοκολάτα και μπισκότα
- 2 πακέτα πτι μπερ
- 150 ml γάλα
- 1 κουταλιά μέλι
- 300 γρ μαρμελάδα
- Κρέμα
- 800 ml γάλα
- 150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ ζάχαρη
- 100 γρ βούτυρο
- 2 κουταλιές μέλι
- 2 βανίλιες
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη να βράσουν.
- Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μελί, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
- Όσο η κρέμα είναι καuτή προσθέτουμε το βούτυρο τις βανίλιες και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αναμειγνύουμε το γάλα με το μέλι.
- Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα.
- Απλώνουμε την μισή χλιαρή κρέμα.
- Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα και απλώνουμε την μαρμελάδα.
- Σκεπάζουμε με μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Καλύπτουμε με μπισκότα και αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν οι κρέμες.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Για να τρως χωρίς τύψεις όλο το καλοκαίρι: Απίστευτο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και τυρί κρέμα
Δείτε και αυτά