Γεμιστά μπιφτέκια με μαλακό τυρί – Εύκολη και λαχταριστή συνταγή


    Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια με μαλακό τυρί κρέμα και ντομάτα τριμμένη. Απολαύστε τα ζεστά από το φούρνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και προαιρετικά συνοδέψτε τα με πατάτες φούρνου ή τ…


    Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια με μαλακό τυρί κρέμα και ντομάτα τριμμένη. Απολαύστε τα ζεστά από το φούρνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και προαιρετικά συνοδέψτε τα με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές. Μια συνταγή για ένα πλούσιο, χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι σας. Σε περίπτωση όμως, που σας φαίνεται περίπλοκη συνταγή, δείτε εδώ μια άλλη, ακόμα πιο εύκολη.

    Υλικά

    • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
    • 300 γρ. κιμά χοιρινό
    • 2 κρεμμύδια τριμμένα
    • 1 ντομάτα τριμμένη
    • 2 αυγά
    • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
    • 2 κ.σ. ξύδι
    • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
    • 3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • σόδα αναψυκτικό (αν χρειαστεί)
    • 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα

    Εκτέλεση

    • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί και το αφήνετε στην άκρη.
    • Ετοιμάζετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, μουσκεύετε και στύβετε πολύ καλά το ψωμί. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της συνταγής για τα μπιφτέκια (εκτός από το τυρί) και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Αν η ζύμη σας δεν είναι πολύ αφράτη αλλά είναι σφιχτή προσθέστε λίγη σόδα (αναψυκτικό) ή λίγο νερό και ζυμώστε ξανά να ενσωματωθεί.
    • Πλάθετε μεγάλα στρογγυλά μπιφτέκια (160 γρ. περίπου το ένα). Τα τοποθετείτε ένα ένα σε ένα βαθύ πιάτο και κάνετε με τα χέρια σας μια μικρή γούβα, στην οποία τοποθετείτε μια γεμάτη κουταλιά μαλακό τυρί κρέμα.
    • Παίρνετε προσεχτικά το μπιφτέκι και σκεπάζετε με τον κιμά το τυρί το οποίο βρίσκετε στο κέντρο του μπιφτεκιού.
    • Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου, ανάλογα με το μέγεθός τους.

    Βάζετε πάπρικα στα μπιφτέκια σας; Σταματήστε το αμέσως!

    Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας… ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ζυμώνετε τα μπιφτέκια σας με λευκό ψωμί.

    Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν εκτός από τα συνηθισμένα μπαχαρικά όπως αλάτι, πιπέρι ή ρίγανη να προσθέτουν και πάπρικα. Αυτό όμως είναι ένα μέγιστο λάθος που μπορείτε να κάνετε! Ο λόγος;

    μπιφτέκια πάπρικα

    Αν θέλετε να διατηρήσετε την κουζίνα και τη μαγειρική σας παραδοσιακή τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τέτοιου είδους μπαχαρικά κανονικά χρησιμοποιούνται στους κεφτέδες, μια “παραλλαγή” των μπιφτεκιών σε μια πιο… βαριά εκδοχή τους με περισσότερα μπαχαρικά και κυρίως περισσότερο… λάδι!

    Ένας ακόμη λόγος είναι πως η πάπρικα μπορεί να δώσει μια πικρή γεύση στα μπιφτέκια σας εάν προστεθεί σε μεγάλη ποσότητα κάτι το οποίο σίγουρα δεν θέλετε.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά