Ψάχνετε στην συνταγή που θα φτιάξετε σήμερα για να ταΐσετε όλη την οικογένεια; Τι πιο νόστιμο που λατρεύουν όλοι, τα κεφτεδάκια που μπορείτε να συνοδεύσετε με γεμιστά κολοκυθάκια με τυρί και μυρωδικά….
Ψάχνετε στην συνταγή που θα φτιάξετε σήμερα για να ταΐσετε όλη την οικογένεια; Τι πιο νόστιμο που λατρεύουν όλοι, τα κεφτεδάκια που μπορείτε να συνοδεύσετε με γεμιστά κολοκυθάκια με τυρί και μυρωδικά.
Παρακάτω αναγράφονται τόσο τα υλικά όσο και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να έχετε μια επιτυχημένη εκτέλεση, σύμφωνα με την Βέφα Αλεξιάδου.
Πως να φτιάξετε τα κεφτεδάκια της Βέφας
Υλικά
- 1,5 κούπα κρεμμύδι τριμένο
- 2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο ή παξιμάδι καλά μουλιασμένο ή φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
- 2 αβγά
- 1/4 κούπας λάδι
- 1 κουταλιά λεμόνι
- 1,5 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλικομμένο
- 1,5 κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά ρίγανη
- αλατοπίπερο
- αλεύρι για το τύλιγμα
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, τον μαϊντανό, το δυόσμο, τη ρίγανη και όσο αλατοπίπερο επιθυμούμε.
- Αν χρησιμοποιήσουμε ψωμί ή παξιμάδι το στίβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε ή προσθέτουμε απλώς τη φρυγανιά ανακατεύοντας καλά.
- Σπάμε τα αβγά στο μίγμα, και προσθέτουμε το λάδι και το λεμόνι ανακατεύοντας πολύ καλά να πάνε οι γεύσεις παντού.
- Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα κατά προτίμηση στο ψυγείο.
- Πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεγάλα (σαν μικρά μπιφτέκια) αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.
- Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε τους κεφτέδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές να ροδίσουν καλά αλλά να μην καούν.
Μυστικά για κεφτεδάκια
- Όσον αφορά στον κιμά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μοσχαρίσιο, αρνίσιο ή χοιρινό. Ακόμη μπορούμε να κάνουμε όποιο συνδυασμό θέλουμε, είτε μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή χοιρινό είτε 1/3 μοσχαρίσιο, 1/3 χοιρινό και 1/3 αρνίσιο ή μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή αρνίσιο αλλά και μισή ποσότητα χοιρινό και μισή αρνίσιο.
- Αντί για φρέσκια ντομάτα μπορούμε να βάλουμε ένα κουτ. γλυκού πελτέ.
- Αν δεν έχουμε φρέσκο δυόσμο βάζουμε ένα κουτ. σούπας αποξηραμένο.
- Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε χοιρινό κιμά αντί για ρίγανη ή θυμάρι, βάζουμε θρούμπι.
- Η φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη απογειώνει τη γεύση των κεφτέδων.
- Το ξίδι στα κεφτεδάκια το βάζουμε για να μη μυρίζουν αυγό. Προσοχή όμως, γιατί αν βάλουμε περισσότερο, το αποτέλεσμα θα είναι να ξινίζουν.
- Για να γίνει ακόμη πιο αφράτο, το ραντίζουμε ελαφρώς με νερό, ενώ το ζυμώνουμε.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Αφράτο κι εύκολο σπιτικό ψωμί με λίγα υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα – Με αλεύρι, νερό και…
Θέλει μόνο 10 λεπτά να φτιαχτεί και 3 ώρες στο ψυγείο – Το πιο ονειρικό γλυκό ψυγείου με φράουλες
Δείτε και αυτά