Απολαυστικό γλυκό ψυγείου με μπανάνες, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα. Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξετε το καλύτερο banoffee που φάγατε ποτέ! Με τέλεια κρέμα…Δείτε επίσης: Κλείνει τις ξεφλουδισμένες…
Απολαυστικό γλυκό ψυγείου με μπανάνες, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα. Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξετε το καλύτερο banoffee που φάγατε ποτέ! Με τέλεια κρέμα…
Δείτε επίσης: Κλείνει τις ξεφλουδισμένες μπανάνες αεροστεγώς και τις τοποθετεί στην κατάψυξη – Το καλύτερο γλυκό
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. κακάο
Για το σπιτικό dulce de leche
- 180 γρ. βούτυρο
- 180 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 2 συσκ. γάλα ζαχαρούχο (2 x 410 γρ.)
- 60 γρ. ξύσμα σοκολάτας
Για το τελείωμα
- 4 μέτριες μπανάνες (ώριμες και γερές)
- 300 γρ. χτυπημένη κρέμα 35% (σε παχύρρευστη μορφή)
- Ξύσμα σοκολάτας
Για την επικάλυψη
Λίγο κακάο για πασπάλισμα
Για τη βάση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, για να φτιάξουμε τη βάση του μπανόφι (banoffee).
- Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε να βραχούν καλά τα μπισκότα.
- Ντύνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 ή 24 εκ. Φροντίζουμε να ντύσουμε τα πλαϊνά, ανασηκώνοντας.
Για τη κρέμα μπανόφι
- Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
- Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε 6 με 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια κρέμα καραμέλα γάλακτος πηχτή με σκούρο χρώμα.
- Αδειάζουμε τη μισή κρέμα καραμέλας στη βάση μπισκότου.
- Ρίχνουμε τη σοκολάτα στην υπόλοιπη κρέμα καραμέλα γάλακτος και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Περιχύνουμε τη δεύτερη στρώση μπλέκοντας τη μια μέσα στην άλλη.
- Παγώνουμε για 2 με 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
- Ξεφορμάρουμε το banoffee.
- Στρώνουμε φέτες μπανάνας σε όλη την επιφάνεια γαρνίρουμε με την χτυπημένη παχύρρευστη κρέμα και πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτας και κακάο.
- Απόλαυση χωρίς τέλος!
Πηγή: argiro.gr
Έβαλε στη ζύμη του κιμά για τα μπιφτέκια λίγη πατάτα – Μόλις δείτε τον λόγο, θα τρέξετε να το κάνετε!
Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό απλό, γρήγορο και πεντανόστιμο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια εναλλακτική συνταγή με τριμμένη πατάτα που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Αν πάλι αναζητάτε κάτι.. διαιτητικό, δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για κιμαδόπιτα με μπεσαμέλ.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 600 γρ. χοιρινός κιμάς από μπούτι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, ξεφλουδισμένη και τριμμένη στο χοντρό τμήμα του τρίφτη
- 1 ντοματάκι από κονσέρβα, πολτοποιημένο
- 1/2 κουτ. σούπας φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή
- 1 κουτ. σούπας κοφτή γλυκιά πάπρικα (ή η ίδια ποσότητα κάρι ή μείγμα των δύο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα)
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη (ή 2 κουτ. γλυκού φρέσκια, ψιλοκομμένη)
- 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με τα αρωματικά (πιπερόριζα, πάπρικα, ρίγανη) και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε ελαφρά.
- Σπάμε μέσα στο μείγμα το αυγό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την πατάτα, το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε το μείγμα του κιμά καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 – 220° C. Κατόπιν λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, πλάθουμε μπιφτέκια (περίπου 10 – 12 τεμάχια μέτριου μεγέθους), τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ψητές πίτες και ντοματίνια, κομμένα στη μέση, πασπαλισμένα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, περιχυμένα με ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε επίσης με γιαούρτι, πράσινη σαλάτα και για τα παιδιά μια τηγανιά πατάτες.
Πηγή: kathimerini.gr
Δείτε και αυτά