Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με κλασική συνταγή για τυρόπιτα, μετά την γιαννιώτικη τυρόπιτα που σας παρουσιάσαμε χτες.Πάμε να την δούμε αναλυτικά; ΥλικάΕκτέλεσηΣε ένα μεγάλο ταψί σπάμε τα αυγά…
Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με κλασική συνταγή για τυρόπιτα, μετά την γιαννιώτικη τυρόπιτα που σας παρουσιάσαμε χτες.
Πάμε να την δούμε αναλυτικά;
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 6 αυγά
- 400γρ κρέμα γάλακτος
- 500-600γρ τυριά τριμμένα
- 700ml γάλα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο σκόρδο σκόνη(προαιρετικά)
- 10 φέτες ζαμπον ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο ταψί σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε τα 500ml γάλα, τα 200ml κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή σύρμα. Προσθέτουμε τα τυριά (κρατάμε λίγο για το τέλος), το ψιλοκομμένο ζαμπόν, λίγο τριμμένο σκόρδο και ανακατεύουμε
Παίρνουμε τα φύλλα ένα ένα, τα σουρώνουμε (σαν ακορντεόν) και τα βάζουμε στο ταψί να βραχούν καλά. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί που έχουμε κρατήσει, ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια!
“Τσουπωτή” τυρόπιτα έτοιμη στο άψε σβήσε
Η τυρόπιτα είναι ένα κλασσικό και παραδοσιακό σνακ με άπειρες παραλλαγές τόσο σε φύλλο όσο και σε γέμιση. Όσες τυρόπιτες κι αν δοκιμάσουμε ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε μόνο μία. Γι’ αυτό σήμερα το Athensmagazine σου φέρνει μια κλασσική,παραδοσιακή αλλά πεντανόστιμη συνταγή για τσουπωτή τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο! Κι επειδή ξέρουμε πως έχεις μια αδυναμία στις τυρόπιτες, δες εδώ την τέλεια τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο.
Υλικά:
- 1/2 κιλό Φέτα
- 2 φλυτζάνια Ανθότυρο
- 2 Αυγά
- 1 φλυτζάνι Γάλα
- Πιπέρι
- 1 κουταλάκι Δυόσμος
- 1 κουτί Φύλλα για πίτες
- 1 κουταλάκι Σουσάμι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί!
- Λαδώνουμε καλά το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα καλά!
- Απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα φύλλα!
- Στρίβουμε τις άκρες και κόβουμε τη πίτα σε κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε το σουσάμι και λίγο δυόσμο.
- Ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά και απολαμβάνουμε!