Άκης Πετρετζίκης: Γλυκόξινο χοιρινό με λαχανικά


    Αν αγαπάς το χοιρινό και τις γλυκόξινες γεύσεις, πρέπει να το δοκιμάσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Θα χρειαστείς: Για το χοιρινό1 ασπράδι, ελαφρώς χτυπημένο2 κ.γ. κορν φλάουρ2 κ.γ. κρασί λε…


    Αν αγαπάς το χοιρινό και τις γλυκόξινες γεύσεις, πρέπει να το δοκιμάσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. 

    Θα χρειαστείς: 

    Για το χοιρινό

    1 ασπράδι, ελαφρώς χτυπημένο
    2 κ.γ. κορν φλάουρ
    2 κ.γ. κρασί λευκό, γλυκό
    1 κ.γ. ελαιόλαδο
    2 πρέζες αλάτι
    500 γρ. μπριζόλες χοιρινές, χωρίς το κόκαλο, κομμένες σε λεπτές φέτες πάχους 5 χιλ.
    1-1,5 λίτρο νερό

    Για τα λαχανικά

    4 κ.σ. χυμό ανανά
    1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
    2 κ.σ. μηλόξιδο, ή ρυζόξιδο
    2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
    1/2 κ.γ. σησαμέλαιο
    1 κ.γ. κορν φλάουρ
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    1/2 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
    1/2 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
    1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 0,5 εκ.
    4 φέτες ανανά, κομμένο σε μικρά κομμάτια
    ρύζι μπασμάτι, βρασμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

    Δες περισσότερα στο akispetretzikis.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά