Όταν η λιγούρα χτυπάει την πόρτα και ο χρόνος πιέζει, δεν υπάρχει καλύτερη λύση από ένα γλυκό που ετοιμάζεται κυριολεκτικά… στο άψε-σβήσε! Το «γλυκό της τεμπέλας» είναι η απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να περάσεις ώρες στην κουζίνα για να απολαύσεις κάτι απολαυστικό. Με απλά υλικά που υπάρχουν σχεδόν πάντα στο ντουλάπι και μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο σου, μπορείς να φτιάξεις ένα γλυκό που θα σε βγάλ…
Όταν η λιγούρα χτυπάει την πόρτα και ο χρόνος πιέζει, δεν υπάρχει καλύτερη λύση από ένα γλυκό που ετοιμάζεται κυριολεκτικά… στο άψε-σβήσε! Το «γλυκό της τεμπέλας» είναι η απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να περάσεις ώρες στην κουζίνα για να απολαύσεις κάτι απολαυστικό.
Με απλά υλικά που υπάρχουν σχεδόν πάντα στο ντουλάπι και μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο σου, μπορείς να φτιάξεις ένα γλυκό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη, είτε για το καθημερινό κέρασμα είτε για απρόσμενους επισκέπτες. Έτοιμη να μάθεις πώς;
Τα υλικά που θα χρειαστείς για το γλυκό
- 2 lt γάλα
- 1/4 φλ.ζάχαρη
- 8 κ.σ.γεμάτες άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή κορν φλάουρ)
- 200 gr βούτυρο
- 200 gr σοκολάτα πραλίνα τριμμένη (ή γάλακτος)
- 200 gr λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 2 συσκ. μπισκότα πτι μπερ (το ένα με επικάλυψη σοκολάτας)
- 2 γκοφρέτες ψιλοκομμένες
- 6 κ.σ. λικέρ κρέμα ή σοκολάτα
- Τριμμένη γκοφρέτα
- Τρούφα
Εκτέλεση συνταγής
Όταν η λιγούρα χτυπάει την πόρτα και ο χρόνος πιέζει, δεν υπάρχει καλύτερη λύση από ένα γλυκό που ετοιμάζεται κυριολεκτικά… στο άψε-σβήσε! Το «γλυκό της τεμπέλας» είναι η απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να περάσεις ώρες στην κουζίνα για να απολαύσεις κάτι απολαυστικό.
Με απλά υλικά που υπάρχουν σχεδόν πάντα στο ντουλάπι και μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο σου, μπορείς να φτιάξεις ένα γλυκό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη, είτε για το καθημερινό κέρασμα είτε για απρόσμενους επισκέπτες. Έτοιμη να μάθεις πώς;
Τα υλικά που θα χρειαστείς για το γλυκό
- 2 lt γάλα
- 1/4 φλ.ζάχαρη
- 8 κ.σ.γεμάτες άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή κορν φλάουρ)
- 200 gr βούτυρο
- 200 gr σοκολάτα πραλίνα τριμμένη (ή γάλακτος)
- 200 gr λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 2 συσκ. μπισκότα πτι μπερ (το ένα με επικάλυψη σοκολάτας)
- 2 γκοφρέτες ψιλοκομμένες
- 6 κ.σ. λικέρ κρέμα ή σοκολάτα
- Τριμμένη γκοφρέτα
- Τρούφα
Εκτέλεση συνταγής
Διαβάστε επίσης: Ζουμερό φαγκρί στο φούρνο – Τα μυστικά για να μην κολλήσει στο ταψί και διαλυθεί
- Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Αφού πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Τη χωρίζουμε σε δύο μπολ, όσο ακόμα είναι ζεστή.
- Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα πραλίνα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.
- Στην άλλη μισή ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε τις κρέμες με σπάτουλα όσο είναι ζεστές για να λιώσουν οι σοκολάτες.
- Σε μπολ θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα πτι μπερ και προσθέτουμε τη γκοφρέτα.
- Τα ραντίζουμε με λικέρ και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα μισά μπισκότα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν.
- Τα αδειάζουμε σε πυρέξ σε μία στρώση.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στην κρέμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν.
- Τα αδειάζουμε σε στρώση πάνω στη σοκολατένια κρέμα.
- Παγώνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.
- Σερβίρουμε με ψιλοτριμμένη γκοφρέτα και τρούφα.
Πηγή: Argiro.gr